Реклама / Ads
11| 8152 |27.01.2021 НОВИНИ

БСП: Валери Симеонов си взе язовир на тръгване

.
Румен Георгиев
Управляващите предлагат лобистко предложение в полза на фирма на Валери Симеонов, посочва депутатът Румен Георгиев.

„Вярно ли е, че направените предложения в параграф 119 и 120 от Закона за водите, които се правят порочно между първо и второ четене в преходните и заключителни разпоредби в Закона за рибарството и аквакултурите, са лобистки и касаят фирма на Валери Симеонов? Вярно ли е, че в съседство на язовир „Овчарица“ в друг воден обект е разположил незаконно садки и чрез направените предложения има интерес да развива дейност във въпросния язовир „Овчарица?“

 

Това попита народният представител Румен Георгиев по време на заседание на Комисията по земеделие и храни. По думите му порочна практика е да се внасят промени между първо и второ четене в преходни и заключителни разпоредби на друг закон – в случая основен и ключов – Законът за водите, които изискват най-малкото частична оценка от ресорното министерство – МОСВ.


Лобистките поправки в текстовете за издаване на разрешително за водовземане и за ползване на воден обект се правят под предлог, че ще бъде намалена административната тежест за земеделските стопани.


Той обърна внимание, че част от промените касаят и Постановление 181 на Министерски съвет за определяне на стратегически обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.


„Как така се предлага само язовир „Овчарица“ да бъде включен в приложение номер 1 от Закона за водите като комплексен и значим“. Така направените лобистки предложения би трябвало да има становища от Министерството на околната вода и средите, МВР, Министерствата на отбрана, ДАР, ДАНС, Министерство на енергетиката, НИМХ, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Дирекция към Министерски съвет – Модернизация на администрацията. „Очакваме отговорите от вносителя Йордан Апостолов, от НФСБ, по тези въпроси“, подчерта Георгиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5305 |27.01.2021 Валери Симеонов: На протестиращите размахвах показалец . 12| 8426 |27.01.2021 Румяна Ченалова: Средният пръст на В. Симеонов е прeстъпление по чл.325 НК . 49| 15856 |27.01.2021 Валери Симеонов размаха среден пръст на протестиращите . 13| 3038 |21.01.2021 Симеонов: Рискът в нощните барове е като на пълен стадион

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads