Реклама / Ads
10| 5223 |10.02.2020 НОВИНИ

Час по сексуално образование в четвърти клас скандализира родители

.
Източник: Pixabay
Скандал в пернишко училище. Родители изразиха недоволство заради час по сексуално образование в четвърти клас, което според тях развращава децата. По думите им учениците били принуждавани да рисуват полови органи по време на час.
 

Тревога у Дима Ненчева се събудила, когато децата й разказали какво учат в клас съучениците им.

 

“Тези деца ги обучават какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване, какво е мастурбация, карали са ги насила да рисуват полови органи”, коментира тя пред Нова телевизия.

 

Зад обучението стои пернишката фондация “П.У.Л.С.”, бореща се срещу насилие. Организацията била предложена в училищата от Регионалното управление по образованието в Перник.

 

“Родители понякога в страха си да предпазят децата си, не им дават истинските имена на половите органи. Това е вследствие на нашето общество и на сексуализацията”, категорична е Веселина Иванова от фондацията.

 

Темата за сексуалното образование в действителност е табу в обществото, а когато тя достигне и класните стаи, родителите реагират веднага и като по учебник. Децата в четвърти клас са в предпубертетна възраст, в която настъпват различни промени с телата им.

 

“На следващо занимание са ги карали да се целуват, за да установят какви чувства се изпитвало от целуването. На едно от децата му е станало лошо от снимките и картинките, които гледат и това, което им говорят за полови органи, за секс и мастурбация”, твърди още притеснената майка.

 

“Доколкото аз разбрах, са разглеждали на постери промените, които се случват с телата на юношата и девойката. За целувки изобщо не знам, а класната присъства на тези занимания”, коментира директорът на 7 ОУ „Г.С. Раковски” – Перник Анелия Нонева.

Според директорката гаранция, че в занятията на фондацията няма нередности, е класна ръководителка, която присъствала в часовете. След сигнал в Регионалното управление на образованието в Перник, инспекторите проверили случая и не открили нарушения. Голяма част от родителите на децата в училището също не виждат проблем и дори приветстват идеята. Въпреки това обаче случаят ще се проверява от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3921 |02.02.2020 ЧЕЗ със ”Златно сърце” за подкрепата си към професионалното образование в България . 1| 3814 |22.01.2020 "Подкрепа” иска да се махнат матурите в четвърти клас . 2| 4128 |20.01.2020 БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството . 0| 3762 |12.01.2020 Четвърти студент получи стипендия на ЧЕЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads