Реклама / Ads
6| 5516 |05.11.2020 НОВИНИ

Държавата оправда ”Топлофикация София” за високите изравнителни сметки

.
„Топлофикация София” не е нарушила закона и нормативните актове при издаването на изравнителните сметки. Това показват резултатите от две извънредни проверки - на Министерство на енергетиката и на КЕВР, съобщават от дружеството.
 

В доклада на енергийния регулатор се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, няма констатирани нарушения. В рамките на инспекцията от дружеството е изискана информация по девет точки, обхващащи всичките му дейности през предходния отоплителен сезон, включително и приспадането на суми след намалението на цената на топлинната енергия.

 

„Стойността на сумите за връщане, вследствие на ретроактивното регулиране на цената на топлинната енергия за всеки имот на територията на гр. София, обект на проверката, са правилно определени от топлопреносното предприятие”, се казва в доклада на Министерството на енергетиката.

 

В няколко последователни точки е посочено, че „Топлофикация София“, като дружество, изпълняващо дейността дялово разпределение на топлинна енергия, е спазило законовите изисквания при изготвянето на индивидуалните изравнителни сметки.

Проверяващите са установили, че в изравнителните сметки на „Топлофикация София“ са отразени различните ценови периоди в съответствие с решенията на КЕВР за утвърждаване на цени на топлинната енергия. В тях е упоменат размерът на разликата между сумите за топлинна енергия по цените, утвърдени с решенията на регулатора и Закона за енергетиката.

 

Извънредната проверка беше извършена след заповед на министъра на енергетиката, на 16.09.2020 г. и включваше „Топлофикация София“, в ролята ѝ на топлинен счетоводител и още шест други фирми, изпълняващи дейността за дялово разпределение на топлинната енергия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5034 |05.11.2020 БХРА в готовност да помогне на здравната система. Какво ще им плати държавата - не е ясно . 8| 5706 |02.11.2020 Д-р Румяна Тодорова: Пропилени бяха 6 месеца за защита на хората, държавата не си свърши работата . 11| 25485 |02.11.2020 Васил Божков: Тиквата каза, че взе бизнеса ми в полза на държавата. Каква е равносметката? . 30| 5984 |01.11.2020 Ген. Атанас Атанасов: Кризата е заплаха за националната сигурност, а държавата не реагира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads