Реклама / Ads
6| 4321 |07.12.2023 НОВИНИ

Дейвид Камерън настоя САЩ да одобрят нов пакет помощи за Украйна

.
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън Източник: БГНЕС
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон днес, за да призове американските политици да одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, съобщи Ройтерс.
 

Американският държавен глава Джо Байдън се обърна към Републиканската партия за нова военна помощ за Киев и алармира, че победа за Русия над Украйна би поставила Москва в позиция да атакува съюзници от НАТО и да въвлече американски войски в конфликта.

 

Въпреки това Сенатът, където управляват републиканците, блокира вчера закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия, и посочи, че по този начин е искал да изтъкне важността на приемането на по-строга политика за контрол на границите на САЩ. Консерваторите в Конгреса на САЩ обвързват въпроса с помощта за Украйна с този за затягане на мерките за борба с незаконната миграция на американо-мексиканската граница.

 

"Не се безпокоя за силата, за единството и за смелостта на украинския народ, безпокоя се, че няма да направим това, което трябва", отбеляза Камерън. "Трябва да гарантираме, че им даваме оръжията, че им предоставяме икономическа, морална, дипломатическа и най-важното - военна подкрепа, която може да доведе до промяна", категоричен бе той.

 

Във връзка с опасенията на САЩ, че Европа не прави достатъчно за Украйна, Камерън обясни, че по отношение на икономиката и на военната помощ Европа прави двойно повече от САЩ.

 

"Гледам на това като на важен тест за поколението ни... ще осъзнаем ли, че европейската сигурност е и американска сигурност и ще бъдем ли единни по този въпрос?", допълни британският външен министър.

 

"Трябва да дадем тези пари на украинците. Трябва да ги подкрепим и да сме сигурни, че Путин е губещият, защото ако тези пари не се гласуват и отпуснат на Украйна, има само двама души, които ще се усмихнат: единият е Владимир Путин, а другият е Си Цзинпин в Пекин", каза още Камерън.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4956 |07.12.2023 Мария Габриел с международно признание в Париж: Европа е място за инвестиции и таланти . 2| 4273 |07.12.2023 Азербайджанският президент Илхам Алиев свика предсрочни президентски избори на 7 февруари . 3| 4171 |07.12.2023 Сметната палата ще направи одит на „Пирогов” . 1| 4175 |07.12.2023 Иван Таков: БСП не е спасителен пояс за вътрешнокоалиционни драми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads