Реклама / Ads
1| 4958 |04.11.2009 НОВИНИ

Делото Белнейски не прави крачки напред

.
Разследването на случая Белнейски се бави умишлено.
“Делото за убийството на сестрите Белнейски не прави крачки напред, а се връща непрекъснато назад. А това е знак за безсилие от страна на разследването", заяви адвокат Димитър Марковски в “Здравей България” по НТВ.
 

Майката на обвинения за убийството на сестрите Белнейски - Мариана Тодорова е категорична, че няма разследване по случая.

От ефира на “Здравей България”, г-жа Тодорова заяви, че следователят “карал” синът й Лазар Колев да скочи от петия етаж, защото ако той се самоубие може да се реши случая.Според Мариана Тодорова синът й е невинен, бил е подложен на детектора на лъжата, издържал е теста, от който станало ясно, че Колев не познава сестрите Белнейски.

Според адвокат Димитър Марковски "делото Белнейски изобщо не крачи напред, а се връща назад, което показва безсилие от страна на разследващите органи".

“Още, когато призоваха Лазар Колев, с моя колега пуснахме молба да участваме във всички действия, свързани с разследването, но ни отговориха от окръжна прокуратура, че няма да ни допуснат, защото ще пречим на разследването. От там нататък не се извършват никакви следствени действия, информация се събира само благодарение на медиите”, изрази позицията си защитника на Лазар Колев.

Според майката на обвиняемия и според защитата му умишлено се бави разследването по случая. “Синът ми е много удобен, за да прикрият истинския извършител”, каза г-жа Димитрова.

На въпрос на водещите на “Здравей България” защо е удобен Лазар Колев, защитникът му Димитър Марковски отговори: “Лазар е удобен, защото е местно момче, криминално проявен е, първоначално направения психологическия профил пасва особено добре на личността на Лазар Колев.”

Frognews.bg
припомня, телата на сестрите Белнейски бяха открити на 31 януари 2006 г. в местността “Грамадите“ между Брацигово и Пещера. След дълго забавяне на разкриването на извършител, следователите събраха улики срещу Лазар Колев, който по това време излежаваше друга по-лека присъда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5185 |04.11.2009 В. Хаджолов: Службите не са правили политически репресии . 4| 7849 |03.11.2009 Започва делото срещу източване на Държавния резерв . 2| 4670 |03.11.2009 АФП: Б. Борисов под натиск да се справи с престъпността . 10| 5674 |28.10.2009 Борисов отказа да бъде свидетел на делото на Сретен Йосич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads