Реклама / Ads
5| 5633 |09.12.2010 НОВИНИ

Демби стана свидетел срещу БГ дон Корлеоне

.
Златомир Иванов - Баретата
Зная защо съм тук. Аз съм свидетел срещу дон Корлеоне на българската мафия. Това заяви Димитър Вучев – Демби, когато застана отново в качеството си на свидетел пред Софийския градски съд, за да даде показания срещу Златомир Иванов – Баретата.
 

Димитър Вучев е един от основните свидетели на прокуратурата срещу Златко Баретата и още 20 души,  обвинени за участие  в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Срещу Баретата и съпроцесникът му Мартин Димитров има обвинение и за убийството на пернишкия наркодилър Румен Стефанов – Алф.

Демби свидетелства на 20 юли по същото дело, но след като процесът бе върнат заради набъркването на един от съдебните заседатели в педофилски скандал, се наложи повторното му призоваване.

Днес той сподели, че се запознал с един от най-приближените хора на Баретата – Мартин Станков – Рашо, покрай също покойния Константин Димитров – Самоковеца. “Бяхме приятели, но после осъзнах, че само ме е използвал”, заяви свидетелят.

Демби разказа подробно как преди десетина години е имал отношения с покойния Антон Милтенов – Клюна и как след убийството му наркопазара се завзел от “Фирмата” на Златко Баретата. Той обясни, че му предложили да работи за Баретата, но отказал. “Казах им, че след 2002 година откакто се ожених, повече не се занимавам с тези неща”, обясни Демби. 

Свидетелят потвърди донякъде тезата си, че Баретата е лидер на “Фирмата”, а Мартин Станков – Рашо и Антон Савов – Мамата са били двамата му лейтенанти. Рашо отговарял пряко за шефовете на райони и за наказателните бригади. Освен в София, Демби заяви, че организацията на Баретата е пласирала наркотици в Русе, Пазарджик, Пловдив, Благоевград и Перник. 

Демби отново заяви, че Баретата и бандата му въртели по няколко милиона месечно от дрога, а след това парите инвестирали в легален бизнес, като този път не можа да назове точната сума, която според първите му показания през лятото е около 20 000 000 лева.

За първи път свидетелят разказа, че писал писмо да президента и до главния прокурор. В него той поискал среща с тях, на която да разкаже за “реалната престъпност в България, а не тази, която се появява в медиите”. След това писмо Демби изтъкна, че при него в затвора дошли на посещения главния прокурор и няколко министри. 

Той и този път бе категоричен, че в София има само една структура, която се занимава с наркотици и това е “Фирмата”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6430 |09.12.2010 Излизаме в пенсия срещу 5 бона . 23| 8866 |08.12.2010 Борецът срещу модела "Софиянски" забъркан в ревизии на НАП . 4| 5997 |07.12.2010 Митьо Очите свидетел по делото срещу Данчо Пръча . 1| 5254 |07.12.2010 Лечков с 2 иска срещу България в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads