Реклама / Ads
4| 5295 |04.02.2010 НОВИНИ

Димитър Абаджиев разлюби РЗС и Яне Янев

.
Яне Янев и Митко Абаджиев в доброто старо време Източник: 19min.bg
Нова загуба сполетя партия Ред законност и справедливост. Зам.-председателят и „дясна ръка” на Яне Янев - Димитър Абаджиев напусна РЗС. Случката е описана в официално съобщение на организацията.
 
Политическият съвет на РЗС е приел оставката му и изразил “искрена благодарност за досегашната съвместна работа по отношение на законодателни инициативи и политики”. Доскорошните съпартийци на Абаджиев му пожелали най-сърдечно успешна реализация на личните и професионални намерения. Те изразили убеденост, че Абаджиев ще продължи да следва и подържа принципите на демокрацията и десните идеи. “В този смисъл, човек с такъв сериозен професионален и политически опит винаги ще има своето място и ще бъде винаги полезен със своята работа и познания” , пише още в съобщението. От РЗС обещаха, че вратата им остава широко отворена за него, ако някой ден реши да се върне при тях.
Абаджиев е взел решението си след неофициални срещи с високопоставени представители на торите в Лондон. Самият той определи мотивите си като лични, семейни и заяви, че в напускането му няма драма.

„Мотивите ми са свързани с житейски и професионални приоритети и са политически дотолкова, доколкото моята роля в РЗС беше да помогна проектът да бъде част от европейския проект на консерваторите”, определи причините за напускането си Абаджиев. Той припомни, че е влязъл в РЗС чрез създаденото от него сдружение Европейски демократически институт. Той свърза мисията си предимно с връзката с Партията на европейските консерватори и реформисти, като неговата роля в проекта е била да работи за международната му подкрепа. Абаджиев обаче заяви, че след като партията не можа да вкара евродепутат в парламента, възможността за това силно е отслабнала и призна, че това е един от мотивите му да не се чувства достатъчно полезен сега.Абаджиев заяви, че носи своята отговорност и не се притеснява да напуска каквито и да е позиции и затова преценява, че на този етап не може да бъде полезен в този проект. Бившият зам.-председател на РЗС е категоричен, че не се отказва от нито една своя дума, която съм казал през последните 5 години за процесите вдясно.
Според близки до Абаджиев депутатът няма намерение да напуска парламента и щял да работи за консервативната идея чрез сдружението Европейски демократичен път, в което участва и лидерът на ЕНП Мария Капон, министърът на външните работи Николай Младенов и което подписа първото партньорско споразумение с ГЕРБ преди евровота през 2007 година. Абаджиев беше депутат в предишните парламенти от СДС. След това отиде в ДСБ и бе „дянса ръка” известно време на Иван Костов. През 2007 г. напусна и се присъедини към РЗС.

Съратници на Яне Янев довериха, че очакваната на 30 и 31 януари тази година в София национална конференция на РЗС с участието на британски консерватори тихомълком е отменена. На нея се очакваше да бъде съставено “правителство в сянка” с подкрепата на британските тори.

МАЛЪК КОМЕНТАР: Преди два месеца Митко Абаджиев щурмува като петроградски матрос входа на блока, където живее Марио Тагарински. Митко обяви тогава Марио за предател и страхливец, защото напуснал РЗС-то, без да се обади на Яне. Сега положението е демократично и цивилизовано, защото Митко си тръгва, ама се обадил на Яне. Той пък му благодарил, както Политбюро благодари на Тодор Живков като го свали от власт на 10 ноември 1989 г. България е страна, където политическите простотии непрекъснато не само се повтарят, но се възпроизвеждат и представят за голяма работа. На всичкото отгоре през януари торите не дошли за конгреса на РЗС, който бе рекламиран като турски сериал. Напоследък Яне Янев не вади от ръкава си скандални разкрития за корупция, не вдига бунтарски лозунги и не зове за народно въстание. Тези му права бяха иззети от един вестник. Постепенно Янето остана без Тагарински, без „дясната си ръка” Абаджиев, без английските тори, генералите от МОСАД, Барековото бТВ и фойерверки. А като няма шум край Янев, хората го забравят. Сега е ред и на Атанас Семов да си тръгне, ако Съюзът за стопанска инициатива реши.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5279 |04.02.2010 Абаджиев напуска РЗС, консерваторите оттеглили подкрепата си за Янев . 4| 8703 |11.11.2009 Николай Арабаджиев от ареста: Убих, бях сексуално малтретиран . 7| 5082 |27.10.2009 Абаджиев: Цветанов дискредитира РЗС . 0| 5869 |23.10.2009 Искаха отвод на съдиите по делото "Арабаджиев"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads