Реклама / Ads
0| 6860 |01.04.2016 НОВИНИ

Т. Дончева: Е. Захариева разбира от правосъдие, колкото аз от хирургия

.
Татяна Дончева
Съмнявам се, че министър Екатерина Захариева е стъпвала в съдебна зала. Тя разбира от правосъдие толкова, колкото аз от хирургия, категорична беше Дончева. Като я гледам , стигам до извода, че можем и без министри. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.
 
Екатерина Захариева е среден чиновник, занещ 20 кухи фрази. През последните години тя се ошлайфа и вече става за министър на три министерства, където да произнася своите 20 фрази. Точно поради тази причина сме стигнали до под кривата круша. Управляват ни сиви хора, които не търсят конфликти, не искат да бръкнат в раната и повтарят едно и също. Аз, като се замисля, стигам до извода, че можем да караме и без министри. Просто трябва да оптимизираме Министерски съвет, обясни Дончева.

Докато се правят козметични промени, нищо няма да се подобри. Козметичните промени се правят от неразбиращи хора. Съмнявам се, че Захариева е стъпвала в съдебна зала. Тя разбира от правосъдие толкова, колкото аз от хирургия, категорична беше  адвокатката.

Тя коментира и заплатите от 7000 лв. на кадровиците от ВСС. Увеличението на заплатите на членовете на Всисшия съдебен съвет трябва да влезе в рубриката "глупост". Това е захлебване, за да може после ВСС да слугува на управляващите, категорична бе лидерката на "Движение 21".

Бойко Борисов спря няколко обществени поръчки за милиарди, но остават още много, които също са за милиарди. Законът не дава право на Борисов да спира поръчки. Аз рабирам нещата така - или има върховенство на закона и правила, или няма. Кой раздава обществените поръчки? Този, който ги спира. Обществените поръчки трябва да се сложат в една централизирана институция, която да бъде под супер контрол. Всяка година правим по три промени в Закона за обществените поръчки. Това е недопустимо, каза още тя.

Премиерът Бойко Борисов ще компенсира фирмите, на които спря обществени поръчки за милиарди, с нови договори. /Преди близо месец Борисов спря процедури за над 2 млрд. лв., голяма част от които бяха за фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на “Лукойл България” Валентин Златев./

“Ако имаше върховенство на закона, те нямаше да спечелят тези поръчки”, каза Дончева. И посочи, че “който ги спира обществените поръчки , той ги и раздава”. По думите й, политиците у нас не ги интересува дали ЕК ще ни раздели с Румъния. “Притесняват се малко за възможността да ни спрат еврофондовете, но те са наваксали със заеми”, каза тя.

Дончева предложи още да се създаде една агенция, която да раздава обществените поръчки, “за да няма уйдурми с кметове и главни секретари”.

Лидерът на “Движение 21” остро разкритикува антикорупционния закон, подготвен от Меглена Кунева, която нарече “еврочиновничка”. “Този закон е компилация на 3 закона. По тях има няколко години практика. Депутатите да проследят какъв е резулатът от прилагането на тези закони. А той е трагичен”, разясни тя. И го сравни с един от първите отменени след края на комузнима като “мракобесни” закони.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9630 |29.03.2016 Т. Дончева: Мутрите контролират кабинета, МВР и ДАНС . 0| 6256 |23.03.2016 Захариева и Митов искат проф. Евгени Танчев за генерален адвокат в Люксембург . 0| 4723 |23.03.2016 Захариева внесе жалба срещу отказа на ВСС да накаже Желявска . 0| 4603 |21.03.2016 Захариева иска да се затегне дисциплината в затворите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads