Реклама / Ads
10| 2943 |19.01.2023 НОВИНИ

Донев заварил държавата на пауза

.
Гълъб Донев и служебното правителство заварили държавата на пауза, но кабинетът действал и подобрил междуинституционалната работа и живота на хората към по-добро. 
 

С тези думи премиерът откри заседанието на Министерския съвет, на което кабинетът дава отчет за свършената през последните месеци работа. 

 

"Държа да отбележа, че ние сме най-дълго управлявалото временно правителство. Правителството, което нямаше дори 100 часа кредит на доверие и най-важното - правителство на действията в екип. Най-добрият начин за справянето с неоснователните обвинения и лъжите са резултатите от добре свършената работа. На финала на мандата ни е показваме какво направихме докато другите говориха", посочи Донев.

 

Отлично се справили от служебното правителство с организацията на вота на 2 октомври, посочи Донев. Той похвали МВР, МВнР и Министерството на електронното управление. Ниската избирателна активност обаче не била отговорност на служебния кабинет, категорично посочи Донев. 

 

Служебното правителство “реанимирало” енергийния сектор, посочи още Донев. Като успехи началникът на кабинета отчете сключените договори за газови доставки, осигуряването на слотове за доставка на втечнен газ и завършването на интерконектора с Гърция. ФрогНюз припомня, че служебното правителство беше онова, което реши да се върне обратно на масата за преговори с “Газпром”, след като руската газова компания прекъсна доставките на синьо гориво. Решението предизвика масови реакции на недоволство.

 

Служебният вицепремиер Христо Алексиев показа диаграми с устойчив спад на горивата. Той изтъкна, че цените са се понижили с между 50 ст. и 1 лв. и в момента страната ни е с най-ниски цени на горивата в цяла Европа. Алексиев напомни и решението "Лукойл България" да прехвърли цялата си дейност у нас и да плаща данъци към хазната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2878 |19.01.2023 Кабинет ”Донев” отчита дейността си . 0| 2927 |18.01.2023 Донев поздрави именика Пеканов: Независимо дали си вицепремиер или премиер, бъди здрав! . 5| 4759 |17.01.2023 Донев в разрез с Радев: Има ли общо скандалът ”Nexo” с третия мандат и БСП? . 13| 3149 |14.01.2023 Настимир Ананиев: Тече акция “Кал и каскети” срещу ПП. Мръсна машина опитва да си върне държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads