Реклама / Ads
48| 9846 |12.03.2015 НОВИНИ

Доц. Колев за Фрог: Мнозинството натри носа на ДПС и БСП с право

.
Полковник доцент Николай Колев
В българския език има чудесни поговорки - „Ти му викаш куме Иване, то търчи за ...(трибуквието) да те хване”, „С твоите камъни, по твоята глава”, „Кой каквото прави, за себе си го прави”, „Който си го търси, сам си го намира”! Полк. доц. Николай Колев, бивш шеф на Медицинско управление на БА, ги споменава по повод дебатите, които в момента текат в парламента за природната стихия, която ни връхлетя!
 
Чудя се на гьонсуратлъка на депутатките от БСП „Лява България” и ДПС , които ревнаха от трибуната за „липсваща национална координация, за бездействие на правителството” и т.н., каза доцентът и премина към конкретните си въпроси:

1.Защо министърът на Тройната коалиция Николай Цонев с преходните и заключителни разпоредби на ЗОВСРБ (приет през лятото на 2009 г.) ликвидира Закона за управление при кризи, чието предназначение бе да осигури координация на всички административни равнища – общинско, междуобщинско, областно, междуобластно и национално?

2. Защо 3 и 1/2 години не стигнаха на г-н Цветанов - министър на вътрешните работи 2009-февруари 2013 г. да напише нов Закон за управление при кризи?

3. Защо правителството на Борисов - 1 ликвидира Министерството на извънредните ситуации, а „Гражданска защита” включи в структурата за противопожарна защита от МВР и на практика я обезличи?

4. При кое правителство се извърши приватизацията на електроразпределителните дружества и какъв е текущият контрол върху дейността им?

5.Какви финансови средства след 1989 г. са вложени в поддръжката на електропреносната мрежа в Република България. Ако такива не са вложени - защо?? И кои са виновниците???

6.Има ли оценка на конкретните рискове за критичната инфраструктура и населението при природни бедствия по общини, области и на национално равнище и ако няма - защо? И кой е виновен???

Ало, дами и господа от опозицията! Днес „физиономията ви ще бъде натрита” от управляващото мнозинство. И основателно! Вместо да търсите политически дивиденти, седнете и работете на ползу роду! Не ни губете времето!, завърши доцент Колев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 9751 |11.03.2015 И. Илиев пред Фрог: За да няма убийства като на Вероника, трябват законодателни промени . 3| 5451 |11.03.2015 Е. Йорданов за Фрог: КТБ и Лясковец са фатални за Писанчев и Лазаров . 26| 5492 |11.03.2015 Велчев за Фрог: Трябват да спрем разграбването на КТБ . 20| 5509 |10.03.2015 Р. Миланов пред Фрог: Опасно е, ако ГДБОП стане Централно районно управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads