Реклама / Ads
2| 3678 |05.11.2022 НОВИНИ

Драгомир Стойнев посочи, как ще се направи кабинет

.
Драгомир Стойнев
”Ще бъде срамно, ако отидем на избори март месец. Ще се работи в нелесни коалиции. БСП иска и е готова да управлява. И опозицията ще бъде част от взимането на решения, отиваме в нова политическа система, с плаващи мнозинства”, заяви Драгомир Стойнев, който е заместник-председател на енергийната комисия в Народното събрание.
 

Според него България трябва да има бюджет за следващата година. "Има опасение да не стане наддаване като на пазара и бюджетът да стане неизпълним", поясни Стойнев и уточни, че левицата е подкрепила избора на Вежди Рашидов за председател на парламента, за да не се срине парламентаризмът и Народното събрание.


"За БСП е важно всеки да има право на избор, машинното гласуване не отпада. Остава правото на избор за хартия или машина", допълни Драгомир Стойнев пред БНТ.


По думите му има възрастни хора, които са притеснени от машините, както и хора, които не са толкова образовани.


"Има съмнения за купен и корпоративен вот, въпреки въвеждането на машинното гласуване. Нека има центрове, където да се броят бюлетините", добави Драгомир Стойнев и изрази надежда следващите парламентарни избори да не бъдат скоро.


Относно Плана за въвеждане на еврото Драгомир Стойнев коментира, че България трябва да гледа бъдещето и дали иска да бъде част от богатите държави.


"Ние искаме да видим дали 2024 година е правилната или 2025, или 2026. От този експертен дебат не трябва да се вадят политически дивиденти. Искаме да стане ясно какъв ще бъде икономическият ефект. Ние сме за еврото, но не точно в този момент", заяви Драгомир Стойнев.


Подчерта, че правителството трябва да вземе решение какви оръжия да изпраща на Украйна. Според Стойнев шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще заработи скоро. В България енергетиката е стабилна, каза още Драгомир Стойнев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5645 |29.10.2022 Драгомир Стойнев: Ако гласуваме тайно, това правителство ще бъде избрано с 238 гласа . 0| 3088 |01.07.2022 Драгомир Заков може би е успешният премиер за ПП, загатна Ива Митева . 0| 2801 |23.06.2022 Драгомир Заков: Заплащането на военнослужещите не е адекватно . 0| 3513 |19.05.2022 Драгомир Стойнев: Спекулация е твърдението, че КЕВР ще повиши цените с няколко десетки процента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads