Реклама / Ads
7| 5497 |18.08.2012 НОВИНИ

Двамата, замесени в наркотрафика в България - с обвинения

.
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на двамата задържани в България по подозрение за участие в наркотрафик на три тона кокаин през Испания.
 
Собственика на кораба Дойчин Дойчев и криминално проявеният Руслан Колев ще останат в ареста до вторник, след като снощи бяха пуснати за два часа от ареста в Бургас и после отново прибрани от полицията и доведени в Специализирания съд.
Дойчин Дойчев и Руслан Колев официално са обвинени в участие в организирана престъпна група.

Собственикът на фирмата „Сийборн трейд” Дойчин Дойчев и 37- годишният Руслан Колев бяха докарани в София тази сутрин.

Те са задържани за 72 часа. Предполага се, че в тази организирана престъпна група са участвали и някои от задържаните в Испания. В момента се уточнява на кои от тях да се повдигне същото обвинение.
Двамата мъже остават в следствения арест на ул. „Майор Векилски” до вторник, съобщава БТВ.
По-рано синът на собственика на кораба „Св. Николай” Никола Дойчев информира, че той и адвокатът на баща му разбрали по случайност, че се очаква мярката за задържане да се гледа днес от Специализирания съд в София.
Въпреки че съдебно заседание нямаше, заподозрените бяха откарани чак в 14 часа от сградата на Специализирания съд до следствения арест на „Майор Векилски”.
Никола Дойчев отрича баща му да е съпричастен към наркотрафика, който според испанските медии е щял да го обогати с 30 милиона евро за транспорт на дрогата.

Синът на собственика отрече появилите се в публичното пространство обвинения, че бизнесът на баща му не е чист, след като по мистериозен начин корабът „Ванеса”, собственост на Дойчев, беше потопен, а корабът „Елена” беше използван за контрабанда на цигари.

Позицията на Дойчин Дойчев е, че фирмата му „Сийборн трейд” носи отговорност за сигурността на плаването, но не и за кокаина на кораба.
Другият пуснат и върнат в ареста е 37-годишният Руслан, който има криминално досие. За него се смята, че е от организаторите на транспортирането на наркотика от Южна Америка за Европа, набирал е и хора за екипажа на кораба „Св. Николай”.

Според разследващите и двамата са знаели с какво е натоварен корабът. В немалко от случаите, когато се подбира екипаж за съд, превозващ пратка наркотици, моряците знаят за онова, което ще се трафикира, коментира вчера в студиото на „Тази сутрин” вътрешният министър Цветан Цветанов.

Общо трима бяха задържани в България в рамките на разследването. Христо Христов вече е освободен, съобщи вчера вицепремиерът.
В операцията са участвали и представители на италианската финансова полиция, които следили кораба в продължение на повече от две денонощия със самолет, оборудван със специална апаратура.

В България акцията бе свързана с името на Ивелин Банев – Брендо, който е съден за трафик на дрога. По този повод вчера Цветанов, без да посочва пряка връзка с един от „кокаиновите крале”, заяви, че част от хората, които са замесени, са се срещали с него.

Задържането на българския кораб „Свети Николай” в Испания ще се отрази негативно на българския флаг, коментира във Варна транспортният министър Ивайло Московски.

„За съжаление корабът е български и моряците са българи. Надявам се следствието да се развива така, че голяма част от тях да се окажат невинни, т.е. че не са знаели какъв товар има на борда,” каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7891 |18.08.2012 Организаторът на наркотрафика се занимава със строителство . 126| 8245 |31.05.2012 Б. Борисов: Наркотрафикантите и крадците на коли и мотори да отиват в други държави . 27| 7021 |08.05.2012 И наркотрафикант награден от Георги Първанов . 6| 5957 |28.06.2011 БГ държавни служители замесени в трафика на хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads