Реклама / Ads
1| 2777 |22.06.2021 НОВИНИ

Евро 2020: Австрия пребори Украйна и си осигури място на 1/8-финалите

.
Източник: БГНЕС
Отборът на Австрия си заслужи битка с Италия на осминафиналите на Европейското първенство по футбол 2020, след като завърши на втора позиция в група С. Това стана факт, след като вчера тимът надви Украйна с 1:0 в директен сблъсък, игран в Букурещ. Отборът на Андрий Шевченко финишира трети със само 3 точки и ще разчита да попадне сред четирите най-добри трети състава, за да може също да излезе от групата си. Нидерландия е победител в тази група с пълен актив, след като срази Северна Македония с 3:0 в другия двубой.
 

Нидерландия записа трета победа и завърши с перфектен актив на първо място в група С, след като победи Северна Македония с 3:0 в Амстердам. Мемфис Депай откри резултата в 24-ата минута, а в началото на второто полувреме асистира за попадението на Жоржиньо Вайналдум. Капитанът на „лалетата“ се разписа още веднъж в 58-ата минута. Двубоят се превърна в изпращане на легендата на северномакедонците Горан Пандев, който изигра последния си мач за националния отбор.

 

Белгия записа трета поредна победа в група В, след като се наложи с 2:0 над Финландия в сблъсъка помежду им от третия кръг. По този начин „Червените дяволи“ си гарантираха по безапелационен начин първото място в групата, като в същото време поставиха съперника си в много неизгодна позиция. „Совите“ вече са 3-и, след като бяха изпреварени от Дания, и шансовете им за продължаване напред драстично намаляха. Успехът за белгийците дойде след автогол на вратаря Лукаш Храдецки в 74-ата минута и попадение на Ромелу Лукаку в 81-ата минута. Те можеха да спечелят и доста по-убедително, тъй като създадоха доста положения, а и още един гол на Лукаку бе отменен заради засада.

 

Дания изигра мач, с който дълго ще се гордее. Без голямата си звезда Кристиан Ериксен, но с много желание и безрезервната подкрепа на феновете на „Паркен“, отборът на Каспер Хюлманд разгроми с 4:1 Русия и си осигури място на осминафиналите на Евро 2020. Скандинавците бяха на дъното в класирането преди последните мачове, но с 3 точки и голова разлика 5:4 изпревариха „Сборная“ и Финландия, заемайки второто място.

 

Мачовете днес:

22:00 - Хърватия-Шотландия

22:00 - Чехия-Англия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3132 |21.06.2021 Евростат: Потреблението в България е под средното в ЕС . 2| 3733 |21.06.2021 Съдят седем души за незаконно усвояване на евросредства . 2| 5027 |21.06.2021 Отпускат 251 млрд. евро за укрепване на икономическото и социалното развитие на ЕС . 0| 3128 |21.06.2021 Младежкото обединение на БСП и Цветелина Пенкова събират мненията на младите за бъдещето на Европа в Русе, Силистра и Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads