Реклама / Ads
6| 2499 |24.06.2024 НОВИНИ

Френският крайнодесен лидер Бардела: Русия е многоизмерна заплаха за Европа

.
Жордан Бардела, младият председател на френската крайнодясна партия "Национален сбор" Източник: БГНЕС
"Готови сме да управляваме", увери Жордан Бардела, младият председател на крайнодясната френска партия "Национален сбор", представяйки програмата си за парламентарните избори във Франция, съобщи Франс прес.
 

"Националният сбор" днес е единственото движение, способно да осъществи незабавно и разумно стремежите, ясно изразени от френския народ. С три думи, ние сме готови", категоричен бе Бардела, който се стреми да стане министър-председател, ако спечели мнозинство на изборите на 30 юни и 7 юли.

 

Той определи алианса между неговата партия и председателя на дясната партия "Републиканците" като единствената надеждна алтернатива след "седемте дълги години на макронизма", които според него са отслабили Франция.





В случай, че "Национален сбор" спечели изборите, Франция няма да изпраща в Украйна нито войски, нито ракети с голям обсег, поясни Бардела.

 

"Макар да подкрепям продължаването на предоставянето на логистична подкрепа и отбранително оборудване на Украйна, червената линия остава по отношение на изпращането на ракети с голям обсег или военно оборудване, което би могло да доведе до ескалация, т.е. оборудване, което би могло да нанесе директен удар по руски градове, тъй като считам, че това би създало условия за Франция да стане страна в конфликта и условия за ескалация срещу една сила, която е ядрена сила", каза още крайнодесният лидер.

 

По време на представянето на програмата си в Париж Бардела обеща също да бъде "изключително бдителен" пред "опитите за намеса на Русия".





"Виждам Русия като многоизмерна заплаха както за Франция, така и за Европа", алармира той, като изрази съжаление от факта, че Москва "оспорва френските интереси" в "областите на историческо влияние в Африка", в Червено море и дори във френските отвъдморски територии.

 

"Ще бъда изключително бдителен срещу всякакви опити за намеса от страна на Русия, също както и от страна на всички държави и всички сили в света", зарече се председателят на "Националния сбор".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2348 |24.06.2024 Денков след консултациите при Радев: Борисов създаде хаоса, длъжен е да въведе реда в хоаса /видео/ . 3| 3575 |24.06.2024 Аламанов: Липсата на законност ражда чудовища. И смърт . 6| 2255 |24.06.2024 Страхил Делийски: Демокрацията не е само избори, а и способност на политиците да превръщат заявките в управление . 21| 9294 |24.06.2024 Ген. Атанасов при Радев: Защо снайперисти са в къщата на Борисов - какво става?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads