Реклама / Ads
6| 6885 |06.02.2018 НОВИНИ

ФРОГОКО: НПО спира източването на КТБ със свой законопроект

.
Даниел Божилов Източник: БГНЕС
Всичките девет извънредни законодателни изменения на проектозакона за КТБ се прокарват по почти криминален начин – набързо, без дебати и дискусии и изцяло на тъмно. Резултатите от тях са видни – абсолютно ощетяване на масата на несъстоятелността и върнати в нея изключително мизерни суми за сметка на огромни разходи. Затова НПО „Ние, Гражданите” внасят в НС свой законопроект.
 

„Нашите възможности обаче са силно ограничени от Правилника на Народното събрание. Защото по него в пленарна зала не могат да се правят нови предложения, които радикално да променят приетия от Правната комисията законопроект. Не че в досегашната практика не сме се нагледали на обратната практика, включително и на промени на вече приет закон, но за да не ни бъде отказано на формално основание разглеждане на нашите предложения, сме внесли единствено уточняващи и редакционни промени в проектозакона на г-дата Пеевски и Цонев”, обяснява пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите”.

 

„Чрез тях се опитваме да направим правните разпоредби коректни, точни и ясни и най-вече да преодолеем заложения механизъм от Пеевски и Цонев да се предоставя чрез неясни разпоредби възможност на Синдиците да тълкуват и прилагат закона избирателно и както им е угодно във всеки конкретния случай. Точно на това се нагледахме до момента – абсолютно аналогични случаи да се решават по противоположен начин.

 

Нашите предложения обхващат всички аспекти на неправомерно отчуждени активи и предоставят правния механизъм те да бъдат върнати в патримониума на банката. Това е съществената разлика със закона Пеевски, където се отваря широко вратата чрез съдействието на Синдиците определени активи да се доограбят и да преминат в правилните ръце. Именно на това се нагледахме и до момента, което е видно от ежемесечните доклади на Синдиците.

 

Правим опити за провеждане на разговори във връзка с тези предложения с представители на парламентарно представените партии с изключение на партията на Делян Пеевски. Преди последните избори, както знаете, бяхме подписали споразумение с ПП „Воля“ и разчитаме те да си изпълнят поетите към нас ангажименти. От друга страна очакваме и от останалите политически партии най-после да проявят здрав разум и да спрат безкритично да приемат поредните промени писани неясно къде чрез които от една страна се цели да се узаконят извършените до момента присвоявания от фирми, свързани с приближени на Делян Пеевски и Бойко Борисов, а от друга да се отвори широко вратата за нови присвоявания, като примерно на завод „Дунарит“, който до момента въпреки огромния натиск и съпорт от назначения от Пеевски министър Караниколов нещата не им се получават”.

 

Вижте какво още каза Даниел Божилов на 12 февруари в рубриката Интервю.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4236 |05.02.2018 Ето къде ще спира водата в София . 0| 4745 |02.02.2018 Вижте къде ще спира токът . 0| 4308 |28.01.2018 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 5554 |26.01.2018 Къде ЧЕЗ спира тока?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads