Реклама / Ads
1| 2786 |17.05.2023 НОВИНИ

Георги Кузманов от ВСС увери, че няма пречки за събиране на доказателства по сигнала на Сарафов срещу Гешев

.
Източник: личен архив
Членът на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Георги Кузманов заяви, че няма пречки по сигнала на заместник главния прокурор Борислав Сарафов срещу Иван Гешев да бъдат събирани доказателства по различни способни.
 

Пред журналисти Кузманов каза, че това не изключва възможността всички, описани в сигнала на Сарафов, да бъдат викани и разпитвани, предава БТА.

 

Ще се стараем да свършим всичко в максимално кратки срокове, защото този случай е безкрайно неприятен за всички нас. Не разбирам защо трябва да си прави отвод по случая, какъвто му бе поискан от Иван Гешев, посочи Кузманов.

 

Георги Кузманов каза, че ще бъдат разгледани и данните от Сарафов срещу заместника му Ясен Тодоров, както и тези на Гешев срещу Сарафов.

 

По повод на предложението на шестима членове на ВСС Гешев да бъде отстранен, Кузманов заяви, че всеки има право да поиска събиране на доказателства. Той е сред подписалите предложението.

 

Според него е било обидно това, че било запазено мълчание по повод истината за това, дали в колата с Иван Гешев в деня на инцидента на 1 май е било семейството му. Кузманов смята, че именно защото се е смятало, че семейството на Гешев е било в колата, магистрати са излезели на протест пред съдебните сгради.

 

Кузманов посочи, че във ВСС не знаят кой е израелският експерт, заведен на мястото на инцидента.

 

Попитан за ситуацията в прокуратурата в момента, Кузманов допълни, че за честта на пагона би подал оставка, за да се спре с неистовото говорене.

 

Той посочи, че е получил обаждане от главния прокурор, който го е попитал кой политик стои зад него, подписвайки предложението за предсрочно освобождаване. Кузманов му е казал, че няма политик и това решение е взето, защото законът трябва да бъде спазван.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 16469 |17.05.2023 Георги Георгиев, БОЕЦ за Фрог: Получих телефонно обаждане от Гешев с покана за среща за ”Барселонагейт” . 5| 2937 |16.05.2023 Политологът Георги Киряков: Първият мандат е обречен, ПП-ДБ ще се самоубият, ако го подкрепят . 1| 2719 |13.05.2023 Георги Свиленски: Борисов хвърли едно име за преговори и се скри . 7| 3367 |12.05.2023 Георги Лозанов: Президентът, БСП и ”Възраждане” могат да победят евроатлантическото мнозинство на нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads