Реклама / Ads
7| 3366 |12.05.2023 НОВИНИ

Георги Лозанов: Президентът, БСП и ”Възраждане” могат да победят евроатлантическото мнозинство на нови избори

.
Доц. Георги Лозанов Източник: БГНЕС
Реално възможен е кабинет ГЕРБ-БСП-ДПС. Зависи дали предложението на ГЕРБ за премиер е пореден епизод от битката им с ПП, която изглежда не се успокоява.
 

Президентът, БСП и "Възраждане" с лекота могат да победят евроатлантическото мнозинство на едни нови избори. А обединителната сила може да са техните геополитически приоритети. Това каза за "Твоят ден" медийният експерт доц. Георги Лозанов.

 

"Ходът с главния прокурор и Мария Габриел са две покани на ГЕРБ към ПП-ДБ, които казват "вие ни подкрепете вместо БСП, да не се излагаме".

 

Няма обаче да получат отговор тези покани. Борисов не иска да сбъдва сънищата на ПП–ДБ и да се коалира с БСП, а да направи жест към тях, за да бъде подкрепен. Нищо чудно сега вместо очаквания компромис от тях за предложенията на ПП-ДБ, Мария Габриел да се счете като втвърдяване на позицията им.

 

Тогава могат да се опитат не само да правят правителство без ПП-ДБ, но и да им вземат символния ресурс - евроатлантическата ориентация и битката с корупцията, съдебната реформа и главния прокурор. Да ги оставят без собствените им територии в битката помежду им", коментира той. 

 

Политическият анализатор Пепи Димитрова смята, че изборът на Мария Габриел е хитрост на Борисов - изкарваш образ, който много малко принадлежи на теб и повече на другите.

 

Лицето, поведението, профила ѝ прилича на човек, израснал в ДБ. Това е кражба на послания и идентичност, както и заблуда от страна на Борисов.

 

ИТН имат интересно поведение - щяха да са градивна опозиция, но вече говорят за участие в редовно правителство. Ако се отиде към експертен кабинет, всеки ще посочва свои кандидати. БСП иска да покаже сила, за да вземе повече", заяви тя.

 

По думите ѝ Борисов работи за разцепление на ДБ, но засега не успява. "ПП–ДБ се държат заедно заради общите им цели на местните избори. Подадената ръка в момента работи за Борисов", отбеляза Димитрова. 


 
 
 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2634 |10.05.2023 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването по ул. „Акад. Георги Бончев“ . 14| 2917 |09.05.2023 Забраниха руските знамена и георгиевската лента в Берлин на 9 май . 1| 2711 |08.05.2023 Психологът Десислава Георгиева: Добрите примери не са водещи като фокус на обществото . 36| 3349 |06.05.2023 Доц. Георги Лозанов: Радев нито веднъж не спомена НАТО в речта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads