Реклама / Ads
4| 3188 |06.02.2023 НОВИНИ

Георгиев проплака след ареста на границата с РСМ: Получих три удара в главата

.
Източник: стопкадър, bTV
”Това, което стана, е, че имаше умишлена провокация от страна на македонските власти. Имаше над 100 души българи, блокирани умишлено 5-6 часа на отрицателни температури. Отидох като гражаданин за честванията на Гоце Делчев. Удряха ме многократно.
 

Това каза в ефира на bTV Ангел Георгиев от "Възраждане" .

 

"Имаше закани. Удариха ме в носа, окото, в таза. След като казах, че съм народен представител, получих три удара в главата, точно след това. След което спряха да ни бият, отказаха ни телефонни разговори с посолство, близки, адвокат, лекар. Телефонът ми беше паднал, понеже ме биха. Отказаха да ми го върнат. Никой не знае къде е в момента този телефон", каза той.

 

По думите му, след това са ги закарали в съда в Крива паланка, където се е провел "фарсов" процес. "С белезници през цялото време. 6-7 часа може би сме били с белезници. Не сме придизвиквали или били полицаите. Имаше български провокатор, който се представяше за журналист. Беше видимо изнервен от това, че цялата колона умишлено не се пропуска. Нито вербално, нито физически не е имало агресия от наша страна", категоричен бе Георгиев.

 

"Обвинени сме за думите на този провокатор, които приемат като обида към македонската държава. А това не са наши думи. В съда не пожелаха да видят видеозаписите. Добре, че има видеозапис и може целият свят да разбере кой е виновен и кой не е. Телефонът е изключен. СИМ картата я блокирах. На журналист от "Евроком" телфонът не бе взет.

 

Благодарение на него успяхме да осъществим контакт с колеги от "Възраждане". Процесът приключи за няколко часа. Отрекохме неверните твърдения. Казах, че това е политически мотивиран процес, че македонската страна се опитва да провокира напрежение, да изкара нещата взаимни, а реално агресията е само от тяхна страна", разказа още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3017 |06.02.2023 Наш сънародник е в неизвестност след земетресенията . 9| 3184 |06.02.2023 Над 2 000 са жертвите в Турция и Сирия след унищожителните земетресения . 11| 3495 |06.02.2023 След близо три години разследване: Прокуратурата прекрати делото срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов . 1| 3236 |06.02.2023 След силното земетресение: Мъск предложи да помогне на Турция със сателитни комуникации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads