Реклама / Ads
15| 2803 |04.05.2023 НОВИНИ

Гербаджии пак налазиха телевизионния екран от сутринта

.
Костадин Ангелов, Делян Добрев, Деница Сачева
Елитни гербаджии отново окупираха сутрешния праймтайм на телевизиите и сипеха змии и гущери по решенията на колегите си от ПП-ДБ. Д-р Ангелов, Деница Сачева и Делян Добрев повтаряха тезите не лидера си за светло бъдеще, забравили онези дванадесет години на гербаджийско управление, през които България достигна дъното във всички европейски класации.
 

Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ – СДС коментира пред БНТ и „Денят започва“, че не мисли, че е изчерпан диалогът като цяло. Той сподели, че от ПП – ДБ са очаквали малко повече сериозност, зрялост и държавническо мислене, по-малко сърдене. „А всъщност видяхме една екселска таблица“, каза той.

 

Ангелов сравни екселската таблица, касаеща сектор „Здравеопазване“, за една обикновена компилация. "Ако някой не иска в този парламент правителство, трябва ясно да каже това", заяви проф. Костадин Ангелов.

 

Ключът към създаването на правителство се държи от Христо Иванов. Дали ще има или няма да има кабинет зависи от него. С този си коментар пред "Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев опита да разграничи "Демократична България" от "Продължаваме промяната" при бъдещите разговори за подкрепа на правителство на партията на Бойко Борисов.


Добрев подчерта, че в ГЕРБ мнението за "Демократична България", чиито съпредседател е Иванов, е много по-добро от това за "Продължаваме промяната". По думите му правителство, в което участва и "Демократична България" ще има доверие в обществото.

 

Изненада ни подхода, а не правителството, защото това не е начинът, по който си говорят партии, които са започнали някакъв тип партньорство. Не може да има кабинет от хора, определени изцяло от ПП-ДБ. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в БТВ.

 

„Още от самото начало много ясно сме поставили принципите, на които трябваше да почиват разговорите между над – баланс на интереси на всички граждани, реципрочност и споделена отговорност“, добави Сачева.

 

"Ние не приемаме тяхната оферта цялата изпълнителна власт да е на ПП-ДБ, а ГЕРБ-СДС да упражнява контрол от Народното събрание. ПП-ДБ нямат друга партия в Народното събрание, която да е направила и най-малък намек, че ще ги подкрепи. Единствените, които говорят и работят с ПП-ДБ сме ние."

 

"Разговорите с ПП-ДБ продължават. Но те искат да представят пред българите намеренията си, опаковани в розова панделка", каза още тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5798 |02.05.2023 Гербаджии учудиха с предложение от Татово врeме: Шумен - пристанище, канал Русе-Варна . 15| 3093 |24.04.2023 Сутрешен праймтайм: ГЕРБ налазиха телевизиите, за да кажат - или кабинет с наш мандат, или избори . 5| 5007 |14.12.2022 Евгений Кънев: Болката от провала на Габровски видни гербаджии потушават със сказки . 0| 5198 |22.06.2022 Джамбазки и ВМРО на протест пред къщата на Борисов в Банкя, физически сблъсъци с гербаджии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads