Реклама / Ads
2| 3999 |11.10.2023 НОВИНИ

Григор след победата над Алкарас: Все още съм тук

.
В сряда на Rolex Shanghai Masters Григор Димитров нямаше спечелен сет срещу Карлос Алкарас в предишните им три срещи. "Все още съм тук, няма да ходя никъде", каза усмихнатият Димитров след победата.
 

Тенденцията се запази, когато световният №2 спечели откриващия сет от 3:5, но Димитров не позволи на разочарованието да му повлияе. Българинът се възстанови за победа с 5-7, 6-2, 6-4, за да достигне първия си четвъртфинал на Мастърс 1000 за сезона.

 

"Все още съм тук, няма да ходя никъде", каза усмихнатият Димитров след победата, пише Tennis.com, цитирайки интервю за World Feed.

 

"Знаех, че трябва да оказвам постоянен натиск срещу него, дори и да бях паднал, дори и ударите ми да не бяха достатъчно добри. Трябваше да продължавам да го поставям в неудобни позиции. Продължих да използвам всяка възможност, която имах", казва българинът.

 

"Останах в мача. Мисля, че това беше първото нещо, особено след този първи сет. При 5:4 сервирах много добре през целия сет. Притиснах го до много грешки в определени моменти, но не знам какво се случи с него при 5-4. Той изигра невероятен гейм, 5-5, 6-5, а след това още един невероятен гейм", оцени Димитров в интервюто си за World Feed.

 

"Създавах много възможности и продължавах да вярвам, че ще получа още една и още една. Мисля, че след този втори пробив във втория сет най-накрая започнах да се подобрявам и да разбирам малко повече неговите сервис геймове. Успях да прочета играта малко по-добре. Третият сет беше малко като игра на котка и мишка, ако трябва да съм честен".

 

След загубата Алкарас заяви пред медиите: "И за мен беше малко изненадващо, че той започна втория сет, след като, да кажем, първият сет беше труден за него.

 

"Той запази наистина добре това ниво, тази интензивност, по време на втория и третия сет. Не ми позволи да изложа играта си на килима".

 

Сега Димитров си осигури победи в турнирите от Топ 5 в две поредни срещи. На China Open в Пекин той отстрани четвъртия в ранглистата Холгер Рюне по пътя си към последната осмица там. 32-годишният тенисист се стреми да сложи край на сушата за титли, датираща от триумфа му на Финалите на ATP през 2017 г.

 

Що се отнася до Алкарас, той не успя да стигне до полуфиналната фаза едва за трети път в 15 участия в турнири през тази година. Загубата го задържа на 500 точки зад Новак Джокович в надпреварата за №1 в края на годината.

 

За място на полуфиналите Димитров ще срещне 22-ия поставен Никола Жари. Чилиецът сложи край на надеждите на участващия с "уайлд кард" Диего Шварцман с 6:3, 5:7, 6:3, за да подпечата най-доброто си представяне до момента на сцената на 1000.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4268 |11.10.2023 Ердоган нарече израелския отговор срещу Хамас "клане" . 6| 9156 |11.10.2023 Валя Ахчиева: Всички по веригата в криминалната схема на търговията с лекарства са "фарма мафия" . 1| 3936 |11.10.2023 Властите в Израел сформират извънредно правителство и кабинет за управление на войната . 3| 7123 |11.10.2023 Защо Хамас нападна Израел сега? Ще промени ли тази война бъдещето на Палестина и Газа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads