Реклама / Ads
3| 3032 |11.07.2023 НОВИНИ

Христо Панчугов: Посещението на Зеленски у нас накара политиците ни да излязат от комфортната си зона

.
Христо Панчугов: Политиката се оказа едно от местата, в които опитът има значение Източник: БТВ
”Политиката се оказа едно местата, в които опитът има значение. А българските политици много бавно трупат опит”, заяви политологът Христо Панчугов в предаването ”Лице в лице” на БТВ.
 

"Дали правителството ще има успех, зависи от това дали ще видим бързи и конкретни резултати скоро. Все повече хора ще си задават въпроса защо тази сглобка продължава да функционира, добави той.

 

Хората не гласуват, защото не виждат срещу себе си политици, които вдъхновено да им разказват какво трябва да се направи, а виждат политици, които са затънали в технически подробности, постоянно говорейки за назначения", посочи политологът.

 

По думите на Христо Панчугов посещението на украинския президент Володомир Зеленски в България е накарало политиците ни да излязат от комфортната си зона и да се определят.

 

"Но все пак правителството трябва да следва и други общи цели. Крайно време е да се занимават не с това какво може да се счупи, а какво могат да постигнат.

 

Крайно време е да бъде заявено, че това е коалиция, тя стъпва на ясни принципи и на базата на тях тези хора ще носят отговорност за сбъдването или несбъдването  на определени неща", подчерта Панчугов.

 

"Самият факт, че е нужна лидерска среща, самите коментари, че може и да издържат 9 месеца и пр. е недобра тактика. По-добре е да се съсредоточат върху успехите на правителството. Това е коалиция", каза Христо Панчугов.

 

Социологът Геновева Петрова пък изтъкна, че това правителство има реални шансове да съществува поне до евроизборите догодина. А именно тези ангажименти, с които те обясниха на хората правителството си, изискват поне една година работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2713 |11.07.2023 Росен Христов: Украйна е изявила желание да купи оборудването на АЕЦ "Белене" още през януари . 1| 3056 |09.07.2023 Проф. Ива Христова: Има риск от разпространение на малария . 1| 2757 |08.07.2023 Върнахме ли се на политическата карта на Европа след посещението на Зеленски? . 8| 3100 |08.07.2023 Христо Алексиев: Предложихме природен газ на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads