Реклама / Ads
1| 4102 |12.12.2020 НОВИНИ

Явор Божанков: Картината с умиращите хора по стълбите на болниците говори за нуждата от огромна промяна

.
Явор Божанков
„В БСП станаха много сериозни промени. Имаме един изключително млад екип от професионалисти. Наследството на ГЕРБ ще бъде тежко, но БСП може да се справи с тази задача“, заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Явор Божанков в съботния сутришен блок на БНТ.
 

Божанков изтъкна, че БСП има алтернатива във всеки един аспект и припомни, че още в началото на здравната криза левицата е предложила масово тестване на населението, отделни болници за ковид и е предупредила за икономическите последици от кризата, но правителството не е взело никакви мерки.

 

“Вместо това между първата и втората вълна осем месеца управляващите се занимават с това да приемат лобистки закони за застрояване на Черноморието, 200% увеличаване на лихвите за бързи кредити, увеличаване на извънредния труд и приемане на закон за трюфелите“, поясни социалистът.

 

Той не спести в ефир и факта, че при управлението на Борисов докато масово хората стават по-бедни и понасят удара на кризата, други стават неприлично богати”.

Божанков посочи: „Хората не вярват на човека, който в разгара на здравната криза натовари в джипката здравния министър и шефа на “Пирогов” и за малко не ги блъсна в мантинелата“.

 

По време на участието си в предаването “Денят започва с Георги Любенов” Божанков сподели своето обяснение за поведението на премиера: „Борисов е пленен от собственото си его. България има път напред единствено без Борисов. Премиерът е изчерпан психически, политически и физически. Той не можа да се справи с кризата, затова избяга от отговорност и прехвърли отговорността на другите”.

Депутатът от левицата подчерта, че ако правителството бе подало оставка по искането на БСП през лятото, сега нямаше да имаме заедно с пандемията и избори в тази трудна ситуация.

 

“Никога не съм вярвал, че в 21-ви век ще видим хора да умират пред болницата и по стълбите. Това говори за нужда от огромна промяна, която може да започне, ако хората гласуват и дадат своя вот”, категоричен бе Явор Божанков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4046 |11.12.2020 Явор Божанков към властта: Вие сте като комунисти, но от ”Алиекспрес” . 11| 4818 |24.10.2020 Явор Бахаров ще обжалва присъдата си на втора съдебна инстанция . 6| 4770 |24.10.2020 Осъдиха на 1 година затвор актьора Явор Бахаров. Има право да обжалва . 8| 4247 |08.10.2020 Явор Божанков: Пълен абсурд е смесването на хартиен и машинен вот, това ще доведе до хаос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads