Реклама / Ads
0| 7701 |29.06.2007 НОВИНИ

Искат главата на Сурай Велиева, чакат от Доган изин

.
6 от 8-те структури на ДПС в Ловешко са недоволни от губернаторката, обвиняват я, че се заиграва с БСП. Ахмед Доган е запознат със ситуацията. Чака се неговата тежка дума. Апетитите за поста в средите на ловешкото ДПС и особено сред приближените на областния партиен шеф Юнал Мъстънов са твърде големи.
 

Генадий Маринов, вестник «Троян 21»

На последното си заседание Областният съвет на ДПС - Ловеч е взел решение да поиска оставката на младата губернаторка Сурай Велиева. Това станало по настояване на 6 от общо 8-те партийни структури на ДПС в Ловешко, които свалили доверието си от г-жа Велиева. Решението било гласувано с болшинство, след което мигновено било изпратено в Централата на ДПС в София, за да се запознаят пряко лидерът Ахмед Доган и останалите от партийното ръководство.Председателят на Областния съвет на ДПС - Ловеч Юнал Мъстънов заяви, че искането на оставката е факт, но отгоре имало възбрана да се дава повече информация - поне до края на тази седмица, след което щели да направят официално изявление. Самата Сурай Велиева, която не отрече новината, също отказа коментар ("Нека видим как ще се развият събитията и тогава". В общественото пространство упорито се прокрадват догадки, че губернаторката е обвинена в съглашателство с БСП и пренебрегване на собствените партийни интереси.surai_velieva7.jpg
Не е тайна, че Сурай Велиева е дългогодишен активист на ДПС, председател (и в момента, след неотдавнашното й преизбиране) на областната младежка организация. Назначена е за областен управител след парламентарните избори през 2005 г. след уточняването на управленските квоти (включително за държавните управленски постове на местно равнище) по формулата 3:5:8. След предизвикалата много недоволства договорка за управленски баланс по местата, където някоя от трите партии е със слаби позиции; т.е. областният управител да се посочва именно от тази партия (в Ловешка област - ДПС).Въпреки неодобрението към "социално инженерство" на новите управляващи, обаче, не може да се отрече, че г-жа Велиева, освен мила и чаровна дама, е твърде разбран и консенсусен управленец. Който е "замесен" от демократично тесто и умее да търси верните решения. Независимо, че е едва на 30 г.
Ще се стигне ли до смяната на губернаторката Сурай Велиева? Партийната логика сочи, че нещата вървят натам. Макар на всички да е известно, че решенията в ДПС се вземат от един човек и неговото "да" или "не" ще е определящото и в този случай. Със сигурност обаче апетитите за поста в средите на ловешкото ДПС и особено сред приближените на областния партиен шеф Юнал Мъстънов са твърде големи. Излишно е да се коментира защо са големи и дали всичко това има някаква връзка с предстоящото усвояване на европейските фондове за България.

 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5591 |26.06.2007 ЕК да покаже твърд тон и непреклонност към България и Румъния, искат евродепутати . 1| 4876 |06.06.2007 Едни искат главата на Милен Велчев, други почнаха да се разколебават . 0| 5026 |03.06.2007 Жълтите остават в коалицията, но искат ремонт . 0| 5722 |27.05.2007 Медсестрите ни в Либия не искат да ходят в съда днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads