Реклама / Ads
13| 3168 |24.07.2023 НОВИНИ

Историческият център на Одеса след руските атаки? Разрушени са сгради под закрилата на ЮНЕСКО

.
Разрушения в Дома на учените
Всеки ден, откакто започна пълномащабната руска инвазия в Украйна, носи смърт и ужас Тези снимки от Одеса съдържат сцени на жестокост, насилие и смърт. Показват войната такава, каквато е....
 

През нощта на 23 юли руските войски обстрелват Одеса. Ударите са засегнали пристанищната инфраструктура, най-малко шест жилищни сгради, както и десетки автомобили. Освен това в града бяха повредени 25 архитектурни паметника , а Преображенската катедрала - най-голямата православна църква в Одеса, принадлежаща на Украинската православна църква на Московската патриаршия - беше разрушена.


.

Преображенската катедрала е в руини
.

По време на атаката един цивилен беше убит, 21 души бяха ранени, включително четири деца..
Два от ровредените архихуктунипаметника в центъра

.

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви , че целта на ударите са "обекти, където са подготвяни терористични действия срещу Руската федерация с помощта на безпилотни катери, както и местата за тяхното производство в Одеска област". „Чуждестранни наемници са били на засегнатите обекти. Всички цели, планирани за удара, бяха унищожени “, казаха от  ведомството, добавяйки , че Преображенската катедрала е била унищожена в резултат на „ неграмотни действия на операторите на украинската ПВО."


Кметът на Одеса Генадий Труханов заяви във видеообръщение , че руснаците в града са „не само мразени, но и презирани“. „Няма да ни разбиете, а само ще ни ядосате още повече. Силата на нашите защитници, умножена по болката и гнева на обикновените хора, ще бъде вашата смъртна присъда“, подчерта кметът.

 

А Володимир Зеленски обеща , че „за Одеса определено ще има отговор на руските терористи“.

 

Meduza, превод Фрог нюз



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4397 |23.07.2023 Петър Танев от Одеса : Военнопрестъпниците в Кремъл правят всичко възможно дори украинците и с руско самосъзнание да ненавиждат Русия . 17| 3383 |23.07.2023 Украйна удря военни цели в Крим, а Русия обстрелва Одеса, Лиман и Бахмут . 31| 3286 |23.07.2023 Руска ракета унищожи олтара на Преображенската катедрала в Одеса . 10| 3096 |23.07.2023 Зеленски: Украйна ще отговори на руските удари по Одеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads