Реклама / Ads
11| 4575 |03.06.2009 НОВИНИ

Желева жили Калфин дни преди евровота

.
ГЕРБ отива до избирателя, заяви Желева, според която БСП води черна кампания, а други са платени с много пари. Вие хулите държавата в ЕП, обяви Калфин и отрече България да е загубила много европари.
 

Еврокампанията не тече вяло, ГЕРБ продължава да обяснява практическите ползи от ЕС за всеки човек, което сме правили и досега цели 2 години, обяви по БТВ водачът на европейската листа на ГЕРБ Румяна Желева. Други кампании са платени с много пари, БСП, например, води черна кампания и 70% от българите смятат, че това е така, РЗС също имат много силна кампания, а ние залагаме на срещите с избирателите, обясни Желева.

Ако има кампания, която да е ориентирана към европейските избори, това е нашата, контрира Ивайло Калфин, водач на листата на БСП за ЕП. Има участници в еврокампанията, които думичка не казват за ЕС и ЕП, но искат билбордовете с ликовете им да стоят по-дълго заради парламентарните избори, заяви той и обвини досегашните евродепутати от ГЕРБ, че досега в ЕП често са бламирали България и са говорили срещу страната си.

Това е удар под кръста, контрира Желева. Манипулацията подменя дискусията за ЕС по същия начин, по който това правят и черните кампании. Тя даде конкретен пример с изказване на Душана Здравкова, досегашен евродепутат от ГЕРБ в областта на екологията, което е направено поради факта, че в тази материя няма компромиси и преходни периоди.

Че България е лош член на ЕС, го казвате не само в ЕП, но и на други евродепутати, репликира Калфин. Вие казвате, че в ЕП се работи за европейските граждани, но не казвате, че в ЕП се работи за България, категоричен беше той. Много въпроси трябва да се решават в България, добави настоящият външен министър. В ЕП не се хули държавата, добави той.

Аз винаги съм отстоявала български национални интереси
, заяви Желева и даде пример с позицията си за обща европейска енергийна политика. Вие сте тези, които правите шумни енергийни форуми, след което сключвате договори с Русия на тъмно, каза тя. По темата за еврофондовете не трябва толкова да се говори, колкото да се работи, добави кандидатът за евродепутат на ГЕРБ.

Блокирани са 3 мерки по САПАРД, а парите по ИСПА пак са пуснати, опонира Калфин, който каза, че и с тази тема се спекулира. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5359 |01.06.2009 Меломаратон в синьо преди изборите . 0| 4982 |26.05.2009 Димитров предизборно увери, че няма да се отменя увеличението на пенсиите от 1 юли . 14| 4859 |25.05.2009 ГЕРБ печели евровота? . 10| 5820 |23.05.2009 РЗС открива предизборен щаб във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads