Реклама / Ads
4| 3580 |18.03.2021 НОВИНИ

Какво ще се случи с близнаците на починалата родилка от Бургас?

.
Коронавирусът погуби 32-годишната Теодора от Карнобат, която бе приета в УМБАЛ-Бургас, бременна в 8-ия месец. Жената издъхна в 19 часа на 16 март в отделението по реанимация. Причината за смъртта е дихателна недостатъчност.
 

След като състоянието й се влошило, тя била интубирана и в продължение на два дни е на командно дишане. Преди дни лекарите в Бургас успяха да изродят успешно двете й деца - близнаци. Битката със заразата загуби и бащата на бебетата.

 

31-годишната Теодора ражда по спешност в бургаската болница чрез секцио. Близнаците се появяват на бял свят в 8-я месец – недоносени, но в стабилно състояние. Само няколко дни по-късно обаче и майка им починала в лечебното заведение, вследствие на COVID-19. Дни преди това и бащата на децата – Христо, не могъл да се пребори със заразата. Близки на семейството още не могат да повярват на случилото се.

 

"Нали уж казаха, че е била по-добре. Той и Христо: "добре съм, утре ще ме изписват". Обаче след два часа се обаждат – "умря". Изреваха се. И викам: тук има болен, линейката дойде, а тя Теодорка тогава са я приели. Дошла е линейката и я грабва и са я закарали", разказа Цвета Байчева пред БНТ.

 

Към момента децата остават в Отделението по неонатология, докато достигнат нужното тегло и стабилно здравословно състояние, за да бъдат изписани. Вариантите са два – или ще отидат при роднини, или чрез съгласието на семейството ще постъпят в социален дом за деца. Оттам заявиха, че към момента няма подадени такива документи.

 

"Казусът е много сложен, защото тези деца се родиха. Баща им почина преди да се родят, но те нямат сключен брак Теодора и Христо, и това усложнява нещата. Когато имат нужда от помощ, ние ще окажем съответната помощ и община, и приятели", заяви кметът на Карнобат Георги Димитров.

 

Двете близначета имат и по-голяма 4-годишна сестричка. В момента за нея се грижат родителите на Теодора и Христо.

 

"Тя има баща, има майка, и той има баща и майка, които са живи. Много добри хора, много работни", коментира съседката Йорданка Манчева.

 

А жители на Карнобат започват и благотворителна акция, с която да помогнат на семейството на двете бебета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4664 |15.03.2021 Писмо до Борисов: Какво да кажем на децата? Дали наистина образованието е приоритет за вас? . 15| 3736 |15.03.2021 Личен лекар: Само веднъж съм получил ваксини. Пациентите имат право на избор с какво да се ваксинират . 7| 3280 |10.03.2021 Затягат мерките локално. Къде какво се променя? . 7| 3212 |10.03.2021 Децата от 1 и 8 клас ще получат по 300 лв. Вижте за какво друго МС даде пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads