Реклама / Ads
2| 2576 |18.01.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов: Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението

.
Калоян Паргов
Участието в четворната коалиция е шанс за БСП, но трябва да сме наясно, че ужасът на политиката не е да си в опозиция. Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението - всеки ден да търсиш решение на проблеми, особено в кризисна обстановка, в каквато сме в момента. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че представителите на партията в изпълнителната власт ще се справят и ще покажат какво може БСП.

 

„Имам обаче и едно голямо притеснение. И то е свързано с това как ще излезем от властта. Досега БСП губи от всяко управление, за съжаление. Така се случваше през последните 30 години по една или друга причина, независимо с кого е била в управлението и какви са били условията“, обясни Паргов и даде пример с тройната коалиция, при която е имало много добра икономическа среда, с висок растеж на БВП, с доста инвестиции - близо 25 милиарда, но всички знаят какъв беше резултатът накрая.

 

По думите му предстоящият Конгрес на БСП е зареден с огромно напрежение от големите очаквания.

 

„В момента пред БСП стоят няколко въпроса, чиито отговори са изключително важни. На първо място е този за участието на партията в управлението. Вторият е свързан с това каква политика провежда БСП. Третият очаква отговор за това дали и как спазваме червените линии, които поставихме“, изтъкна председателят на софийската организация на партията.

 

Той счита, че на предстоящия Конгрес не бива интересът да е само към персонажите.

„Много по-важна е политиката на БСП. В момента тя е ключова и хората очакват от нас да изясним точно това“, заяви Калоян Паргов и допълни, че има една изключително важна тема, за която до момента нито един представител на партията не говори - въпроса за подготовката на местните избори, които предстоят след по-малко от две години и са изключително важни.

„Те са фундаментът на управлението. В София вече започваме да мислим и да работим в тази посока. Надявам се, че и националното ръководство ще акцентира върху този процес и ще го постави като задача пред цялата партия още сега“, заяви лидерът на столичните социалисти.

 

Калоян Паргов коментира и състоянието на Столична община в условията на здравна и енергийна криза.

 

Относно общинското здравеопазване той обясни, че болниците са в добро финансово състояние, но от гледна точка на апаратура има какво да се желае.

„Не трябва да се стига до момента, в който хора ще умират по стълбите на болниците. В предстоящия бюджет на общината трябва да бъдат заделени нужните финансови средства“, отбеляза Паргов.

 

Според него в рамките на Плана за възстановяване и устойчивост трябва да бъдат предвидени пари за изграждане на нови когенерации в „Топлофикация София“.

 

„400 млн. евро напълно отговарят на нуждата от високоефективна когенерация, което е в унисон със Зеления пакт. Всеки лев за "Топлофикация" е важен, трябва да бъдем отговорни към това дружество", каза председателят на групата на БСП в СОС.

По думите му финансирането на столичния градски транспорт и огромен проблем, до голяма степен заради неефективното управление на тази система.

 

„Реформа не се прави с намаляване на линии. Истината е, че с развитието на метрото се намали до голяма степен ефикасността и смисълът от наземния транспорт", посочи той.

Калоян Паргов заяви, че условието, което поставя БСП, е да се запази социално поносима цената на градския транспорта в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2605 |13.01.2022 Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час . 0| 3027 |06.01.2022 Експертът Калоян Стайков: Всички на енергийния пазар са под напрежение, атаката срещу КЕВР е вредна . 4| 2857 |04.01.2022 Калоян Методиев стана шеф на кабинета на Нинова . 4| 3589 |29.12.2021 Калоян Паргов: Изключването на който и да е социалист заради мнението му нарушава изконния принцип на политически плурализъм
Реклама / Ads