Реклама / Ads
24| 5964 |02.05.2010 НОВИНИ

Каролев: Сменят ли Дянков-зле; сменят ли Станишев-пак зле!

.
Вл. Каролев
Икономическите разбирания на експремиера били съвременни, той имал заслуги за въвеждане на плоския данък. Каролев се обяви и за оставането на С. Дянков.
 

Не мисля, че е имало преса върху С. Станишев в рамките на тройната коалиция, обяви Корнелия Нинова в предаването "На четири очи" по НТВ. И тримата партньори са носели отговорност за своите позиции, които са отстоявали.

Б. Борисов никога не е обвинявал С. Сакскобургготски, добави по темата Вл. Каролев. Имало обаче коалиционен договор, с който били определени министерските позиции за трите партии. Министрите на съответните партии можели да бъдат сменени и ръководени само от своите лидери. Икономическите разбирания на Станишев обаче били модерни и либерални, каза Каролев и каза, че тогавашният премиер например имал заслуги за въвеждане на плоския данък.

Нямало таен план за отстраняването на Станишев от лидерския пост в БСП, каза Нинова и добави, че не всички разпознаваеми лидери в БСП искали оставката му. Боричканията пречели на БСП да изглежда силна. Самата Нинова не смятала, че лидерът трябва да се сменя, той се справял добре с работата си, въпреки че имало още какво да се желае. Нито дума не съм казала срещу партията като цяло, каза Нинова.


Корнелия Нинова

От всичките кандидатури в пространството Сергей Станишев е най-подходяща, той не е тесногръд, каза Каролев. Меглена Кунева била една от възможните кандидати за президент, но кандидатурата на НДСВ трябвало да бъде подкрепена и от други партии. ДПС щяло да иска собствена кандидатура, предположи Каролев. В БСП обаче считали, че е рано да се поставя въпроса за кандидат-президента.

ДДС не бива да се вдига, каза Нинова и каза, че вътрешното потребление не може да се стимулира, ако ДДС скочи. Каролев също добави, че данъкът не трябва да се качва не само по време на криза, но и изобщо. Ако се вдигне ДДС, ще има сериозно влизане в сивия сектор, отчете той. Икономистите на ГЕРБ също никога не са искали това, допусна Каролев. В ГЕРБ имало две крила, едното от които приличало на ретроградното в БСП. От икономическа гледна точка напр. Цв. Цветанов бил абсолютно ретрограден, защото не искал да съкрати нито един полицай.

Каролев обяви, че оставката на С. Дянков не е антикризисна мярка. Той чел трудовете му, още преди Дянков да се върне в България и смятал, че схващанията му са близки до тези на НДСВ. Ако Дянков бъде сменен, нещата ще станат по-зле, както и ако Станишев бъде сменен, установи икономистът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7436 |14.04.2010 Сменят 85 000 гърди, силиконът им гърми . 8| 5358 |20.08.2009 Сменят шефа на “Гранична полиция” . 32| 5271 |30.07.2009 Ив. Костов: Да се сменят ръководството и ключови офицери в ДАНС . 30| 4937 |29.07.2009 Вл. Каролев: Жълтите не са крали през мандата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads