Реклама / Ads
0| 3554 |20.07.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: В ТЕЦ „Брикел“ установихме потресаващи неща. Замърсяването е невероятно

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Нещата, които установихме по време на проверката на ТЕЦ „Брикел“ вчера, ни потресоха. По време на посещението нивата на серния диоксид бяха 15 пъти над нормата, а на фини прахови частици – 27 пъти над нормата. Дори екипът, който проверяваше и прекара два часа на обекта, се почувства зле. Не мога да повярвам, че в тези условия работят български граждани.
 

Това заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят в оставка Кирил Петков, който определи замърсяването на обекта като „невероятно“. Той ще очаква в най-кратък срок да получи доклад от институциите, за да бъдат предприети следващи стъпки.

 

Кирил Петков информира още, че е завършила работа работната група, формирана миналата седмица, където е направена по прозрачен начин програмата за финансиране на общините, с цел да може максимален брой хора да почувстват ефекта на тези проекти.

 

„Общо 426 млн. лв. ще бъдат раздадени на 194 общини, повлиявайки 5,9 млн. граждани“, заяви министър-председателят в оставка.

 

Днес ще бъде създадено и дружеството, което ще позволи извършването на спешна медицинска помощ по въздух. „Това е една огромна победа за българското правителство и българските граждани“, отчете премиерът.

 

Той съобщи, че средствата за хотелиерите ще бъдат изплатени днес, ще се приеме 80 млн. да бъдат платени от европейски средства.

 

Кабинетът в оставка ще обсъди проект на решение за одобряване на национален план за развитие на комбиниран транспорт в България до 2030 година.

 

Включен е доклад относно изпълнението на план за действие за 2022 година с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС към 30 юни 2022 година.

 

Ще се разгледа отчет на шестмесечната програма с приоритетните за Република България теми и досиета по време на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз и други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3718 |19.07.2022 Комисията за ”Джемкорп” вика в петък Кирил Петков и Асен Василев . 0| 5163 |19.07.2022 Петков с обезпокоителни констатации при инспекция на ТЕЦ „Брикел“ . 0| 3508 |18.07.2022 Кирил Добрев: Страхът от служебен кабинет е много голям . 0| 3860 |17.07.2022 Кирил Петков: България и Северна Македония сложиха край на един нелек процес, въпреки препятствията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads