Реклама / Ads
0| 38473 |16.05.2022 ГЛАСЪТ

Киро и Кокорчо на бесилото или как се печели ”мършата” по време на война

.
„Възраждане“ на Костадин Костадинов вече е 4-та политическа сила. На косъм е от това да задмине и ДПС и пред БСП. Сигурен съм, че след месец национал-патриотичната формация на Костадинов ще е с нов рекорд. Преди година Костадинов, наричан още Копейкин, заяви, че участва в политиката, за да влезе във властта и да управлява България. Някои се смяха. Днес това е реалност.
 

Има различни обяснения, защо Костадинов печели доверие. Някои причини все се пропускат или се изричат твърде деликатно, за да не бъдат засегнати чувствата на българите. Само че българите не са много цвете за мирисане. Знаем се, така че и да се засегне някой, това ще е фалшиво.

 

През декември 2018 г. Костадин Костадинов заявява: "Един ден цялата русофобска паплач ще отговаря пред съда за престъпленията си срещу България и българите. Ние от "Възраждане" ще се погрижим за това“.

По време на масовите протести срещу управлението на Борисов и Гешев, Костадинов е на площада с думите: "Гешев трябва да бъде свален, а прокуратурата реформирана".

Когато е сформирано коалиционното правителство, начело с Кирил Петков, той издига нов призив: "Или ще отхвърлим американския васалитет, или България ще загине". 

Костадинов очевидно знае как да се възползва от българските емоции и люшкания. Проумял е също или са му подсказани няколко известни, но пазени в „тайна“ неща.

 

- Българинът иска да е богат, но без да работи.

 

- Българинът иска да живее по стандарта на шведи, швейцарци, финландци, нидерландци, финландци и датчани, но да си харесва Кремъл.

 

- Българинът дори да живее и работи на Запад, обича да харчи и купонясва в България, за да се покаже като успял човек.

 

- Българинът уж е против корупцията на думи, но би участвал в нея, ако му падне сгода.

 

- Българинът подозира Запада в лицемерие (често има основание за това), но самият той е лицемер.

 

- Българинът си пада по Путин, защото е привърженик на твърдата ръка - нов Сталин, но ако това засяга другите, а не него.

 

- Българинът е готов да подкрепи Костадинов, защото обещава както Путин и чичко Сталин да сложи ред в държавата, а Киро и Кокорчо да бъдат обесени на първия стълб, образно казано. Нещо като справедливост и възмездие. Подкрепящият „желязната ръка“ обаче да не бъде засяган от „мероприятията на народната власт“.

 

- Българинът твърди, че харесва Русия заради нейната култура, но заспива на петата минута от „Лебедово езеро“ на Чайковски. Кефи се на Висоцки, но не си дава сметка, че днес поетът-музикант и актьор, щеше да е върл критик на путиновия режим. Защото бе човек със свободен дух.

 

- Българинът завижда на руските олигарси и мечтае за яхта със златни тоалетни, но не иска да знае за живота на обикновените руснаци. Те са 97% от населението в Русия.

 

- Българинът въздиша по социализма, за да му е сигурна заплатата, за да имитира че работи и да има възможност да покрадва.

 

- Българинът си пада по „онова време“, защото когато горивата бяха с купони, той си купуваше на черно бензин и нафта от камионджии, които са ги откраднали от държавно предприятие.

 

Българинът въздиша по "влакът на дружбата" и Ладата, модел 1964 година, но децата и внуците му живеят на Запад и кара немски, френски, японски и пр. коли.

 

- България ще получи безвъзмездно 6,6 милиарда евро по Механизма за възстановяване и устойчивост. От Москва няма да получи нито копейка, но българинът си пада по Путин, който не ни дава нищо. Стокхолмски синдром – жертвата харесва похитителя, насилника…

 

- От 2022 до 2027 г. България ще получи 27 милиарда евро от ЕС, с 14,5 милиарда повече от периода 2014 – 2021 година. Но българинът все още не се отказва от ГЕРБ и Борисов и иска Киро и Кокорчо на дръвника. Защото десетилетия наред мозъкът му е промиван с пропагандни клишета, че Западът е прогнил, зловещ, коварен и иска да ни прецака.

 

- Българинът не е видял никъде по магазините и пазарите в света руски компютър, телевизор, дрехи и обувки, от парфюма "Красная Москва" му се повръща, но се репчи: Ама руснаците правят танкове и ракети.

 

- Българинът не иска да чуе и признае, че руснаците са дали през ВСВ около 27 милиона жертви поради некадърно военно ръководство, което е гледало на войниците като на пушечно месо. Германците са дали 7 милиона жертви...

 

- Българинът не желае да схване, че СССР и соц. систеата са се разпаднали разпаднали поради абсолютно негодната политико-икономическа система. За краха той обвинява Горбачов или Запада.

 

- Българинът не иска да чуе и проумее, че през последните десетина години заради обслужване на руски интереси България е загубила над 20 милиарда – през продаване на по-скъп газ, отколкото на други европейски страни, неустойки за АЕЦ „Белене“, скъпо гориво за АЕЦ „Козлодуй“, неслучилия се Южен поток, строежа на Турски/Руски поток, разгрома на КТБ и разграбването на нейните активи (загуба на около 600 млн евро само покрай далаверата с Виваком)…

 

- Българинът отказва да приеме фактите около Руско-турската война 1877-1878 г. и че сме платили за освобождението си над 21 тона злато, както и че сме приели години наред в управлението на страната ни да участват представители на Русия.

 

- Българинът не иска да чуе, че Съветската армия е влязла в България като окупатор, а не като освободител на 5 септември 1944 г. За което България е заплатила на Москва 133 милиарда, плюс всички вземания, които е имала да получи страната ни от Германия.

 

- Руската атомна бомба, изпитана през 1949 г., е създадена с уран от България, за който не сме получили и копейка.

 

- Терористичният акт в църквата „Св. Неделя“ е дело на българи, обучени в съветските тайни служби. Загиват 213 души, ранени са над 500. По-голям акт е само ударът срещу Търговския център в Ню Йорк…

 

- Повечето централни улици и площади в българските градове носят имената на руски и съветски дейци и военни. В страната има над 500 паметници, посветени на Русия и СССР.

 

- Путин заявява, че славянската писменост е дело на македонските братя Кирил и Методий, също че Кирил и Методий са създали писмеността докато били в Крим, на основата на древна руска писменост. Българинът преглъща наглата лъжа.

 

- Българинът не се интересува от това, че най-голямата шпионска мрежа на руските/съветските тайни служби е създадена в България, по признание на ген. Судоплатов, легенда на московските служби.

 

- В България вече трийсет години властва пост съветско-мафиотски модел на управление: олигархия, мафия, проникнала във властта, корупция, прокуратура и институции бухалки. Българинът обаче обвинява демокрацията.

 

- Българинът все още не е осъзнал, че неговата съдба е в неговите ръце и глава, в неговите умения и воля.  

 

- Българинът знае и вижда, че Русия е агресор в Украйна, но е готов да обвини украинците, че сами са виновни да бъдат избивани, насилвани и изпепелявани, защото няма как Путин да не е прав. Защото така!

 

- Българинът не харесва войната, но харесва украинките. Помага, но има и нещо наум. Ербап е на софра, но го е страх от Русия. Нерядко злорадства от чуждото нещастие.

 

Затова Костадин Костадинов печели подкрепа. Той знае, и те знаят. Консистенцията на тази политическа вълна, процъвтяваща на гърба на българските пропуски и кривоизградени ценности е Киро и Кокорко да бъдат бастисани. Защото ровят в дебрите на българската душевност и бит. А там се крият дяволски неща.

 

Десет години след Априлското въстание никой не е знаел и не е търсил лобното място на Георги Бенковски. Накрая предателят дядо Вълю е опростен от самия Захари Стоянов и властта с универсалното: Каквото било – било. Днес патриоти си изстудяват ракията и бирата в кладенчето, където е изтекла кръвта на отрязаната глава на войводата…

 

Подписалият смъртната присъда на Дякона – Иванчо Хаджипенчович след Освобождението е депутат в Учредителното народно събрание и участва в инициативния комитет за паметник на Апостола…

 

Българското правителство, начело с Георги Димитров, на 8 октомври 1946 г. изпраща костите на Гоце Делчев в Скопие, защото бил македонски революционер. Днес искаме македонците да признаят, че е българин, какъвто той сам се нарича, но мълчим за онова предателство преди 76 години…

 

Същият Георги Димитров, генсек на Коминтерна и близък приятел на Сталин, му пише писмо с гореща молба „да спре убийствата, изнасилванията и грабежите на червеноармейците в България“.

 

Уважение към загиналите руски войни – да. Слугинаж и зависимост – не, те ще ни погубят.  Преди 16 години направихме цивилизационния избор да сме с НАТО и ЕС. Днес някои искат да се отрекат и да се включим в нов путински СССР. Бедни, но до мумията на Ленин и на военния парад на Червения площад.

Тези редове няма да свършат кой знае каква работа. Но мен ме е срам и ме боли, че се налага да пиша тези редове. След време поколенията ще ни презират и мразят. И с право.

 

Може да прозвучи патетично, но съдбата на едно бесило, което днес печели привърженици и гласове, може да се обърне един ден в „О, бесило славно! По срам и по блясък ти си с кръста равно!“ Вече се е случвало.

Инквизицията, Хитлер и Сталин са действали под лозунги за човечност и справедливост.

 

Не откривам Америка, повечето от тези български черти са описвани от класиците ни. Поп Минчо Кънчев, Раковски, Петко Р. Славейков, Дядо Вазов, Захари Стоянов, Ботев, Иван Хаджийски и др. са описвали нищетата на българската душевност и духовна култура. Не сме си взели поуки.

 

Зловещите български заблуди и принизени щения са смъртоносни. Може някога, в отделни периоди да сме били велик народ, но днес не сме. Много мърша, много...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13226 |04.02.2022 Искаме правова държава, но предлагат само мутренска и цар-кирова . 62| 21398 |12.11.2020 Балтов, виж каква маркировка! Нищо, че нямаме лекари и здравна система . 7| 8543 |18.02.2019 В Пингвиния депутати разговарят с Апостола за бесилото славно и други работи . 46| 14801 |09.08.2015 За да се спаси, ген. К. Киров трябва да наруши омертата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads