Реклама / Ads
1| 2760 |19.09.2022 НОВИНИ

КНСБ излизат на протест пред МС

.
Пламен Димитров
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) започва национална протестна кампания ”Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” днес в 13:00 ч. в пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и Президентството, съобщиха от пресцентъра на синдиката.
 

Очаква се да присъстват президентът на КНСБ Пламен Димитров, цялото ръководство на конфедерацията и лидерите на основните членове на КНСБ.

 

Ще бъде представена визията на КНСБ за социално-икономическото развитие на България през следващите четири години. Изготвеният от КНСБ Меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера ще е в центъра и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-депутати от основните политически сили.

 

Меморандумът на КНСБ за социално-икономическото развитие на България 2021–2025 г. включва темите за справедливо и достойно възмездяване на труда; икономическо възстановяване, секторни политики, зелен и дигитален преход; включващ пазар на труда; социална сигурност – общоприети стандарти и финансово стабилни солидарни системи; социален диалог, колективно трудово договаряне и защита на основните права.

 

Действията в кампанията целят да се чуе гласът на хората на труда в условията на растящи цени, топящи се заплати и несигурни работни места. Основните искания на КНСБ са свързани с повишаване на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза.

 

За целта синдикатът настоява и за действия за насърчаване на колективното трудово договаряне на всички нива, гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка. Другото основно искане на КНСБ е свързано с промени в регламентацията на сумираното изчисляване на работното време, за което вече над 100 000 души чрез подписка изразиха своето недоволство от настоящите текстове в Кодекса на труда.

 

За КНСБ всеки участник в предстоящите парламентарни избори трябва да знае, че на първо място е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия криза. Акции ще се провеждат в продължение на месец в отделните региони, предприятия и институции в страната, информират от КНСБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2525 |14.09.2022 Протестиращите земеделци: Ако не ни чуят, ще докараме техниката в София . 0| 2769 |14.09.2022 Зърнопроизводители излизат на национален протест . 0| 2734 |13.09.2022 Два протеста в Гълъбово - за и против ТЕЦ ”Брикел” . 0| 2645 |13.09.2022 Жители на Гълъбово излизат на протест срещу работата на ТЕЦ „Брикел“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads