Реклама / Ads
3| 6191 |02.12.2021 НОВИНИ

Комитова: Водата е на всички български граждани. Не е на нито една партия, на нито един бизнесмен

.
Виолета Комитова Източник: БГНЕС
Продължават усилията на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за намиране на изход от тежката ситуация, в която са поставени ВиК дружествата в страната от постоянно растящите цени на електроенергията.
 

В тази връзка днес министър арх. Виолета Комитова, представители на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, Съюза на ВиК операторите в Република България и синдикални организации проведоха среща с Димитър Кочков – член на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.Участие взеха и зам.-министър Валентин Граматиков и Атанас Паскалев - съветник на регионалния министър.

 

Министър Комитова и представителите на отрасъл ВиК представиха пред члена на регулаторния орган ситуацията, в която се намират ВиК дружествата и дискутираха възможните решения за излизане от кризата, стъпвайки на законовата уредба и утвърдената практика. Бяха начертани няколко варианта, които предстоят да се обсъдят на последваща среща с ръководството на КЕВР в понеделник, 6 декември.

 

Предстоят срещи и разговори по темата и с областните управители като председатели на ВиК асоциациите в различните региони на страната.

 

„Водата е на всички български граждани. Не е на нито една партия, на нито един бизнесмен. Тя е обществено благо и всички институции трябва да подходим адекватно и отговорно пред създалата се ситуация с цените на електроенергията, балансирайки между обществения интерес и този на дружествата“, посочи министър Комитова. Тя подчерта, че амбицията на МРРБ е да предложи работещ и добър Закон за ВиК, в който е заложен интегриран подход и защита на най-уязвимите граждани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7144 |02.12.2021 Очаквано: Борисов разкритикува всички, похвали само себе си . 2| 3380 |02.12.2021 Всички 45 жертви от трагедията на АМ ”Струма” са разпознати. Предполага се, че не пътят е виновен, а водачът . 4| 2894 |02.12.2021 От понеделник: Всички ученици се връщат в класните стаи след тестване веднъж седмично . 13| 3277 |02.12.2021 Най-късно от вторник всички ученици трябва да са в клас, настоява министър Денков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads