Реклама / Ads
17| 3410 |17.02.2021 НОВИНИ

Край на регистрацията: Борбата е между 26 партии и 8 коалиции, броят не бил окончателен

.
Източник: БГНЕС
След като точно в 17 часа приключи крайният срок за подаване на заявленията за регистрация на партии и коалиции за участие в предстоящия вот, стана ясно, че към момента са подадени документи на 26 партии и 8 коалиции. Дежурни членове на ЦИК обаче приемат документи на кандидати за регистрация, пристигнали малко преди 17 часа.
 

Все още не може да се посочи окончателният брой на политическите формации, които ще участват на парламентарните избори на 4 април, заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева.

 

По думите й от Комисията вече са дали своите забележки по проекта на протокола, изготвен от Министерството на здравеопазването:

 

"Когато го получим, надявам се в края на седмицата, ще бъдат дадени указания на районните и секционните избирателни комисии", уточни тя пред БНР.

 

Стана ясно още, че ЦИК изтегля сроковете на консултациите за състава на СИК с една седмица, а назначаването на членовете на СИК да приключи към 1-ви март, за да могат да бъдат ваксинирани желаещите членове. Цанева подчерта, че здравният протокол включва ваксиниране на състава на секционните избирателни комисии.

 

Говорителката на ЦИК посочи, че за СИК са необходими минимум 5-има членове, а за подвижните избирателни секции и за секциите в чужбина са необходими трима членове.

 

По отношение на доставката на машини за машинното гласуване, изпълнителят се справял много добре.

 

Цанева не очаква актуализация на изборния бюджет, но посочи, че има едно перо - медийни пакети, което е неизвестно, защото не е ясна бройката на партии и коалиции, които не получават субсидии, ще се регистрират в ЦИК и ще имат право на т.нар. медийни пакети, които са 40 хил. лева за партия и 5 хил. лева за независим кандидат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3270 |17.02.2021 Проф. Гигов: 1,2% са имунизираните у нас, край на проблемите с ваксините след февруари . 4| 3235 |17.02.2021 Депутатите отхвърлиха ветото на Радев върху промените в ЗУТ. Постройките край сараите на Доган могат да станат законни . 57| 3447 |15.02.2021 Нинова: С шест електронни регистъра ще помогнем на бизнеса и гражданите в борбата с корупцията и бюрокрацията . 2| 3695 |15.02.2021 Откриха труп на жена, замръзнала в преспа край село Баланово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads