Реклама / Ads
28| 8694 |08.07.2024 НОВИНИ

"Луди руски терористи": Над 20 жертви при ракетна атака срещу Украйна, ударена е детска болница в Киев

.
Източник: БГНЕС
Русия предприе масиран ракетен обстрел срещу Киев и други украински градове в необичайна атака, извършена през деня, при която бяха убити над 20 души в цялата страна и беше поразена детска болница в столицата, съобщи Ройтерс, като се позова на местните власти.
 

Държавният глава Володимир Зеленски каза, че руските сили са изстреляли над 40 ракети срещу няколко украински града, при което са нанесени щети на инфраструктурата, бизнес и жилищни сгради.

 

Киевският градоначалник Виталий Кличко алармира, че в града са чути експлозии и призова хората да останат в бомбоубежищата. Той написа в приложението за съобщения „Телеграм“, че фрагменти от ракети, свалени от противовъздушната отбрана, са паднали в два квартала на центъра на града и че спасителните служби са на път, но все още няма подробности за жертви и щети. Кадри в социалните мрежи показват облаци дим да се издигат над града.

 




Местните власти в Киев алармираха, че девет души са загубили живота си, а най-малко 33 са ранени при ударите срещу столицата. В Кривой Рог, родния град на Зеленски, са убити десет души, а 31 са ранени, поясни кметът Олександър Вилкул.

 

Други трима души загинаха в Покровск, Източна Украйна, след като ракета удари производствена сграда, информира областният управител на Донецка област.

 

„Атаката срещу Украйна (се извършва) във време, когато много хора са по улиците. Луди руски терористи“, подчерта в „Телеграм“ началникът на канцеларията на президента Володимир Зеленски - Андрий Ермак.





Междувременно стана ясно, че петима цивилни са загубили живота си, когато колата им се е натъкнала на мина, поставена от руските сили на горски път, съобщи областният управител на Харковска област Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.

 

Експлозията се е случила "близо до гробище на неасфалтиран горски път в посока село Циркуни", написа той в „Телеграм“, като уточни, че жертвите са 53-годишен мъж, две жени на 64 и 25 години, петгодишно момче и тримесечно бебе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2354 |08.07.2024 Израелските сили подложиха на обстрел град Газа. Над 30 бойци на Хамас са били извадени от строя . 16| 14696 |08.07.2024 Валентин Златев дава милиони от печалбите си от газ на държавата? Да, ама друг път . 0| 2313 |08.07.2024 Стоил Цицелков: Партиите нямат легитимност за сложни преговори. Трудно е или дори невъзможно да се влезе в коалиция . 6| 3022 |08.07.2024 Си Дзинпин: Вниманието на Пекин е насочено към успокояване на ситуацията в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads