Реклама / Ads
6| 2900 |12.04.2021 НОВИНИ

Манол Пейков: Най-големият проблем с културата е, че никой не го е грижа

.
Източник: БГНЕС
Най-големият проблем с културата в българския парламент е, че тя е “заметена под килима”. Проблемът е, че никой не го е грижа. Ако народът има добро образование и управлява добре своята култура, има достъп до култура във всяко ъгълче на страната, тогава ще имаме културата да избираме правилните хора, да вземаме правилните решения, а управлението на страната зависи от това.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио издателят Манол Пейков, който стана част от парламентарната група на “Демократична България” и ще прекрачи прага на 45-тото Народно събрание. 

 

"Хората искат промяна, различна България. Това показват изборните резултати в цялата страна", посочи Пейков. 

 

Действително три нови партии влизат в Народното събрание и размесват парламентарното тесте до неознаваемост. Има редица неизвестни към днешна дата - седмица след изборите. Бъдещото правителство тепърва предстои да стане ясно, а освен това под въпрос е и колко дълго ще просъществува 45-тото Народно събрание и каква ще бъде коалиционната формула. Голяма изненада на изборите бе партията на Слави Трифонов. “Има такъв народ” се нареди като втора политическа сила и детронира левицата като най-голямата парламентарна опозиция. 

 

Според Манол Пейков важно е да се отчете факта, че Трифонов се е задържал два пъти по-дълго в медиите, отколкото най-дълго властвалите български правителства.

 

За мен това ще бъде голямото неизвестно в новия парламент, но аз избягвам да гледам стереотипно на неговия политически проект. Доста от хората, които ще влязат, са сериозни експерти. "Демократична България" ще търси тематични мнозинства в този парламент. Повече от очевидно е, че ние не можем да участваме в управляващо мнозинство, но за сметка на това има толкова много важни проблеми за решаване, първият, от които е промяна в изборния закон, но и много проблеми с културата, по които аз очаквам да имаме единомислие с доста депутати, не само от партията "Има такъв народ", но и от други партии", подчерта Пейков.

 

"Според мен не трябва за пореден път да чакаме месията, който ще дойде и с щракане на пръсти ще промени нещата. В момента става дума за пренареждане на уседнали отношения и те са уседнали от дълго време, но не са уседнали от хубаво", категоричен бе Пейков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 4723 |11.04.2021 Манолова поиска парламентарен контрол на Борисовите министри . 16| 5552 |10.04.2021 Мая Манолова действа: Написахме проекторешението на парламента за Комисия по ревизията . 12| 4811 |09.04.2021 Максим Генчев: Мая Манолова е перфектният министър-председател . 35| 5484 |08.04.2021 "Кривата щанга" Манолова попари Хаджигенов: В пазарлъци с партии на статуквото не влизаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads