Реклама / Ads
1| 3788 |10.03.2023 НОВИНИ

Мария Касимова-Моасе: Може да сме бандитска държава, ама бандитите ни са с въображение

.
Мария Касимова-Моасе
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук написа шеговит коментар, че отдавна престъпността в България е станала част от всекидневния живот. Тя придобива различни измерения като: корупция, грабеж, измама и пр. Всички нейни проявления са все по-креативни и трудно проследими. Това се доказва от новинарския поток, който отразява тези събития. Съвсем на място е сравнението, че ако изключим трагичното, в страната ни непрекъснато се разиграва някакъв филм. Тъжното е, че той е на абсурдността и продължава десетилетия. Време е да сменим жанра в по-градивна посока.
 

Уместно е сравнението, че българската действителност копира сюжета на филм, тъй като крадци бягат с тротинетки, килъри убиват, преоблечени като попове и още други интересни случки, които се разиграват пред очите ни. Именно в това е проблема, че живеем в имитация на филм, а не в автентична действителност.

 

Ето пълния текст на публикацията на Мария Касимова-Моасе:

 

От новинарския поток днес най-силно ме забавлява как някакви ограбили ресторант в центъра на София, откраднали към 20 бона и избягали с Тротинетки.

Сетих се за едно знаково убийство на бул. "Симеоновско шосе" отпреди години, когато килърите бяха облечени като попове.
Може да сме бандитска държава, ама бандитите ни са с въображение. Направо сме филм!

 

 

Мария Касимова-Моасе е журналист, писател, актриса на свободна практика. Тя е експерт по етикет и протокол, презентационни умения и комуникации. Има активна гражданска позиция, която изразява по ключови за обществото теми. Тя е е дъщеря на големия актьор от Сатиричния театър Хиндо Касимов и на режисьора в редакция „Новини” в БНТ Сета Илиева. Съпругът ѝ е френският журналист Стефан Моасе. Има две дъщери.

 

Ирина Тодорова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3772 |10.03.2023 Литва: Войната в Украйна може да продължи още две години със сегашния интензитет . 24| 5028 |09.03.2023 Велико Желев може да изнесе бизнеса си от България, Шишков бил подведен . 6| 3498 |07.03.2023 Експертът Мина Оландер: И Финландия може да я сполети участта на Украйна! . 6| 3237 |07.03.2023 Министърът щял да е щастлив да се намеси в скандала в Народния театър, но не можел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads