Реклама / Ads
5| 4903 |17.08.2015 НОВИНИ

Ал. Маринов: Управлението отлага проблеми и харчи много

.
Александър Маринов Източник: архив Фрогнюз
Предсрочни парламентарни избори са възможни, независимо от привидността на стабилност на това управление на страната, прогнозира доц. Ал. Маринов в интервю за Радио Пловдив.
 

В настоящата политическа конфигурация в парламента не само няма силна опозиция, а част от нея, като ДПС, участва в самото управление, отбеляза политологът.

По думите му, стабилността на едно управление идва от това дали то успява да решава проблемите на обществото, а не дали има непосредствена конкуренция.

 

Това управление не само не решава проблеми, а ги отлага и харчи доста големи публични средства за неясни проекти, подчерта той. Политологът е на мнение, че нереализираните реформи и отложени промени се дължат на това, че интересите на властовата политическа каста противоречат на интересите на обществото.

 

Изходът от невъзможността на политиците да се споразумеят помежду си е осуетяване на реформите и превръщането им в бутафория. Затова нашата демокрация е със съмнителна стойност, счита още преподавателят. 

Изминалият политически сезон той оприличи на локомотив, който не задвижва влаковата композиция и чиято пара отива изцяло в свирката.

 

Много приказки за реформи, много големи хвалби, а накрая планината се напъна и дори и мишка не можа да роди. Според него, обществото трябва да задава въпроса към управляващите къде са резултатите, а не къде са заявленията, писаните текстове и решенията, които увисват във въздуха.

 

Под знака на този въпрос ще преминат и местните избори, подчерта още Маринов. Той предвижда изключително разнообразие и политически "тюрлюгювеч" по отношение на подкрепата на кандидатите за кметове. 

 

По думите му, в Пловдив битката за мястото на градоначалник ще бъде основно между Иван Тотев и Славчо Атанасов, а останалите по-малки играчи ще се препозиционират при евентуален балотаж. Доц. Маринов заяви още, че се очертават трудни за избирателя избори поради това, че на някои места в страната ще се гласува с 4,5 бюлетини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4770 |31.07.2015 Янков: Антикорупционният закон не е за борба с корупцията, а за управлението й . 0| 5013 |29.07.2015 Ще има нови цени на тока, повторното отлагане е невъзможно . 0| 4458 |13.07.2015 Отлагат премахването на незаконни постройки в Гърмен, временно . 0| 5143 |03.07.2015 Даниел Смилов: ПФ харесват позицията да са вътре в управлението, но и да му опонират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads