Реклама / Ads
1| 8829 |15.10.2007 НОВИНИ

Mini Cooper е градска кола №1, българите я боготворят, но им е скъпа

.
За пореден път Mini Cooper превзе сърцата на градските хора в САЩ. Моделът от 2007 г. е признат за най-добрата кола в града. g от Американският сайт Cars.com подреди годишната класация на предпочетените марки.
 


 Известни експерти са оценявали номинираните марки по габаритите, бързина на придвижване, маневреност и комфорт. Към оценките са били прибавени наличието на екстри като парктроник и видеокамери.

Mini Cooper разбила конкуренцията с перфектната дължина от 3,7 м., която я прави паркируема практически навсякъде. Освен това колата е снабдена с парктроник и 6 въздушни възглавници. В купето 4 възрастни пасажери се чувстват като у дома си, а подвижните задни седалки правят багажника №1 в този клас.

Второто място категорично е присъдено на ВМW 328i комби. Специалистите били възхитени от перфектните форми на колата, нейната маневреност и ускорение, както и от големия багажник - с 35% по-голям от този на седана. На 3 и 4 място следват Ford Eskape и Honda Civic. Двта модела се пласирали в челото заради икономичността си и възможността да возят 5 човека в купето.

Почетното пето място е за Honda CR-V. За нейно предимство е призната добрта видимост през предното и задното стъкла. Honda Fit е на шесто място благодарение на перфектните огледала за задно виждане и подвижните задни седалки.

В престижния списък на градските коли попада и новият модел на Land Rover, който въпреки скромните си размери и компактност, е успял да запази формите си и характера на джип. Вседехода е хвален и за добрта си маневреност из тесните улички, както и за наличието на парктроник.

Последните три коли в десятката са японски: Mazda 5, Mazda MX-5 Miata и Toyota Scion xB. Миниванът Mazda 5 побира цели 6 човека. Тойота-та пък е супер за семеен пазар с големия си багажник от 2,3 куб. м.

В българските градски условия най-привлекателни изглеждат моделите Пежо-207, както и последния модел на Опел Корса. В родния интернет има суперлативи за Mini Cooper , но повечето финове признават, че тя им е мечта, защото нямат кинти за нея. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4977 |15.10.2007 С над 20 000 лв. на ден и апаратура от НАСА поддържат Манол Велев . 2| 5088 |15.10.2007 Вотът на недоверие към кабинета е внесен . 0| 5059 |15.10.2007 Сложни пазарлъци; стачката продължава! . 0| 5737 |15.10.2007 Мирослав Мурджов:Има заговор срещу децата на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads