Реклама / Ads
9| 4982 |15.10.2007 НОВИНИ

С над 20 000 лв. на ден и апаратура от НАСА поддържат Манол Велев

.
Над 20 000 лв. на ден струва лечението и поддържането на бизнесмена Манол Велев във Военно-медицинска академия. Той е излязъл от комата, в която изпадна през юли, когато срещу него бе извършен атентат.
 
Това съобщиха за Frognews.bg източници от ВМА. В момента за него се грижи висококвалифициран персонал, който работи с медицинска техника последен писък на научната мисъл. Апаратурата е закупена от САЩ. Такава се използва единствено в НАСА, където учени медици се грижат за здравето на американските астронавти. Скъпоценната, ултрапрецизна техника е била закупена лично от семейството на Велев и дарена на болницата. С нея ще се лекуват и други пациенти.

Огромната сума за дневната поддръжка на екипите, апаратурата и лекарствата също се поемат от съпругата на Велев Весела Лечева, която е председател на Държавната агенция за младежта и спорта.  От персонала били много доволни от нейното отношение към тях.

Манол Велев е излязъл от комата преди десетина дни. Вече реагирал на различни дразнители, хранел се нормално. Реакциите му обаче били като на 6-месечно бебе - резултат от пораженията на куршума, който бе изстрелян почти от упор пред офиса му на една от пресечките на столичната улица „Иван-Асен ІІ". Тогава на Велев веднага бе направена животоспасяваща операция в „Пирогов". Куршумът обаче остана в главата му, заради опасност от увреждане на мозъка. След това бизнесменът изпадна в кома и бе преместен във военна болница.

Междувременно съпругата му докара от Белгия медицински светила, които да се произнесат по лечението на Велев. Те одобрили предприетите стъпки от българските им колеги и казали, че в САЩ има апаратура, която прави чудеса.

Докато траела процедурата по вкарване на техниката, избухна скандал с Тотото. Бивша зам.-директорка по финансовите въпроси изпрати писмо до главния прокурор Борис Велчев. В него тя бе описала корупционни схеми в тотализатора. Като главен „мозък" на далаверите тя посочваше именно Манол Велев, известен и като съветник по спортните въпроси на президента Георги Първанов. Прокуратурата се самосезира и почна проверка на твърденията за източване на пари, уреждане на сделки и скрита приватизация чрез „петрол" и пр. Лечева заяви по този повод, че писмото е компромат, който цели уличаването на Велев в някакви машинации, каквито всъщност нямало. Акцията била плод на хора, които го мразят или са засегнати по някакъв начин от него. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5098 |15.10.2007 Вотът на недоверие към кабинета е внесен . 0| 5069 |15.10.2007 Сложни пазарлъци; стачката продължава! . 0| 5740 |15.10.2007 Мирослав Мурджов:Има заговор срещу децата на България . 0| 5154 |14.10.2007 Президентски реализъм и социален оптимизъм за изхода от учителската стачка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads