Реклама / Ads
3| 4936 |29.03.2011 НОВИНИ

Мозер: Жена-президент - стига да има подходящ кандидат!

.
Анастасия Мозер
Едва ли ще има предсрочни избори, защото "Бойко Борисов е завладял въображението на много български граждани и със своя, така, много убедителен и решителен тон обещава, че ще разреши всички въпроси, и аз му желая успех в тази насока".
 

Това каза в интервю за Дарик Анастасия Мозер, която в събота се оттегли от активната политика и предаде лидерския пост на обединените земеделци на Петя Ставрева.

Тя отрича, че обмисля да се кандидатира в президентски избори. " Не ме изкушава, никак не ме изкушава, въпреки че са ми споменавали. Аз не съм амбициозен човек. Попаднах в политиката, защото ме извикаха. А да си кандидат, трябва да си вещ в това, което можеш и искаш да направиш.", смята бившият вече лидер на БЗНС 

Мозер изтъкна, че винаги е поощрявала жените да заемат високи постове в организациите и в политиката, като дава примери с Индира Ганди и Маргарет Тачър. На въпрос дали пък не е време България да има жена президент, тя отговаря положително - стига да има подходяща, достойна кандидатура.

За едно от най-спряганитге имена, на бившия европейски комисар Меглена Кунева, обаче Мозер е скептична: "Тя е един много фин човек, не мога да кажа, че тя защити интересите на земеделския производител по време на преговорите за членството ни в ЕС. Напротив, ние бяхме, така, доста недоволни от квотите, издействани по това време, но, както казват, има възможност тези неща да се поправят".

За Борисов земеделската екслидерка коментира, че все още много от обещанията, които той даде преди изборите, не са се осъществили. Но една държава, за да дава, трябва да има. А за да има, икономиката трябва да работи.  За жалост в България икономиката не работи особено добре, смята Анастасия Мозер.

За популярния израз, че "политиката е мръсна работа" тя е убедена, че "не политиката..., а хората са мръсници по някой път в политиката".

"Мислят, че като влязат в политиката, ще крадат така, както виждат някои други да крадат. А в политиката се влиза, за да служиш на този народ и да направиш нещо за него. Имало е и такива хора", заключва Анастасия Мозер.

Анастасия Мозер смята да живее основно в САЩ, но ще идва от време на време тук. Сега, като човек с повече свободно време ще пише книга за семейството си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5135 |14.01.2011 Ц. Цачева: Омерзена съм! Стига скандали! . 30| 4753 |07.01.2011 Й.Бакалов: Стига с тази милиционерщина . 3| 4772 |15.09.2010 Нова такса “смет” стига до 70 лева на тон . 26| 5600 |01.09.2010 В. Рашидов: Стигаме до пенсийката и оставяме артиста в мизерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads