Реклама / Ads
0| 4993 |06.05.2022 НОВИНИ

Превозвачески фирми пуснаха запис, от който се чува как Кирил Петков им показва вратата

.
Представители на фирмите, които вчера напуснаха обидени срещата и казаха, че премиерът ги е изгонил, разпространиха аудиозапис. Твърдят, че той е направен именно на срещата в Министерския съвет и че един от гласовете, които се чуват, е на Петко
 

„Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там”, се чува гласът. „Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по конкретна тема. В момента разводнявате темата. Вие имате среща в 17:00 часа след това. И въпросите, които ние сме ви поставили, остават без отговор в момента. Така че много ви моля, нека да не разводняваме”, се чува друг глас, допълва Нова тв.

 

„Повярвайте ми, ако не искате да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз решавам тук как ще говоря и какво ще говоря”, казва първият глас.

Още вчера вицепремиерът Гроздан Караджов обяви, че министър-председателя е бил многократно провокиран от превозвачите.

 

Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея, оправдаха се от министерския съвет, след като превозвачите пуснаха записа с Петков.  В позицията се казва още:

 

Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Това се казва в съобщение, разпространено от правителствената служба. Една от мерките, които кабинетът ще задейства през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5191 |01.05.2022 Илияна Йотова: Асен Василев да подаде оставка, ако се пренебрегват фирми, които зависят от руския газ . 0| 3082 |30.04.2022 Нинова обсъди с еврокомисар проблемите на българските фирми след спирането на газа . 0| 4099 |18.04.2022 ИПБ иска оставката на цялото МРРБ: Заложници сме на колаборацията между ГЕРБ и пътните фирми . 0| 2918 |13.04.2022 Йорданов: Петков се сети кога да изпраща предложения. Парите за пътните фирмите са кризисен пиар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads