Петък, 20 Октомври 2017, 04:23
Frognews
5| 10113 |22.06.2016

НС: Нарушение е разпространението на „Държавен вестник” с безплатни издания

.
В отговор на свое заявление за достъп до обществена информация НПО „Ние, гражданите” получи официален отговор от Народното събраниe. Заявлението е по повод разпространението на „Държавен вестник” заедно с безплатно издание в-к „Телеграф”.

На първо място е важно да отбележим, че Народното събрание е първата институция, която отговаря на наше питане. Досега многобройните ни въпроси към държавни институции, сигнали към Прокуратурата и опити да публикуаваме позицията и призивите си в повече средства за масова информация остават без отзвук.

Припомняме, че на 19.12.2014 г. всички абонати на "Държавен вестник" получават  безплатно като притурка вестник „Телеграф". По същия начин той е продван и от търговците. За случая алармират няколко медии, след сигнали към тях от абонати на „Държавен вестник", но няма реакция от НС.

 

На 27.03.2015 г. това се случва отново - всички абонати на „Държавен вестник" получават като безплатна притурка вестник „Телеграф". Освен печатни и електронни медии този път и в Нова телевизия са показани окомплектованите заедно издания. След редицата публикации на страницата на Народното събрание е публикувано официално съобщение, че е разпоредена проверка по случая.

В отговора си Народното събрание съобщава, че „ В резултат от извършената по разпореждане на председателя на Народното събрание проверка във връзка с тиражираната в електронните и печатни издания информация за разпространението на „Държавен вестник" заедно с приложено като бонус друго печатно издание – специалното издание на в. „Телеграф", е констатирано неточно изпълнение от „Доби Прес" ЕООД по договор №ХХХХХХХХ (...) С оглед на статута на „Държавен вестник" – официално издание на Република България, в договора е предвидена изрична клауза, според която изпълнителят няма право и е длъжен да следи да не се влагат рекламни материали в разпространяваните от него екземпляри на изданието. Няма изискване екземплярите на „Държавен вестник" да се разпространяват индивидуално опаковани."

Наложената санкция е 50% от максимално допустимата по ЗОП и съответно договорена гаранция за изпълнение на договора. От посочения в отговора интеренет адрес за проверка на наложената санкция е видно, че тя е 600 лева.

 

НПО „Ние, гражданите"
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Гришо би поляка Йежи Янович в два сета в Стокхолм 0| 2192 |19.10.2017 . Победителка в три конкурса за красота стана инспектор в пожарната 0| 2269 |19.10.2017 . Ето истинският Александър, чиято самоличност Спас от Кочериново открадна 0| 2246 |19.10.2017 . ЧСИ-тата недоволни от промените в ГПК 2| 2248 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах