Реклама / Ads
27| 5068 |20.03.2009 НОВИНИ

Нямало драми за СДС и ДСБ; драмата била за управляващите

.
Около това мнение се обединиха представители на двете сини партии, които обявиха, че десният им проект е отворен, той ще се надгражда и местата можело тепърва да се преразпределят.
 

Няма тайни клаузи, драми и проблеми около споразумението между СДС и ДСБ, обявиха по БТВ Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на СДС, Любен Петров, зам.-председател от СДС-София и Петър Москов, председател на предизборния щаб на ДСБ. Москов обяви, че след сключването му доста партии били силно притеснени; а петък 13-ти бил фатален ден за тройната коалиция, защото точно на него десните окончателно тръгнали заедно. Любен Петров обясни, че споровете възникват вероятно, защото в СДС договорът трябвало да мине през няколко етапа, заради процедурите на организацията. Това се дължало на факта, че в СДС имало свръхдемокрация.  Анексът не бил тайна, но трябва да се разгледа първо на НИС, а после и на НС. Разпределението не бил окончателно, защото включването на нови коалиционни партньори щяло да го преразпредели. Самият Любен Петров поел джентълменската уговорка да не коментира споразумението предварително, затова се създало впечатление, че има нещо тайно.

Председателят на предизборния щаб на СДС Найден Зеленогорски потвърди, че проектът е отворен, той щял да се надгражда и обединението ще бъде широко дясно, затова и споразумението не е окончателно. Хората по места предварително си знаели, кой къде ще води и не можело всички да са щастливи, но за София било ясно, че СДС и ДСБ ще имат по 4 или 5 места.

Нищо в България не е окончателно, акцентира още веднъж Любен Петров, но коалицията е факт и споразумението е влязло в сила, въпреки че, според него, то може да се преразгледа, ако има клаузи, които не се спазват. Петър Москов контрира, че то не подлежи на преразглеждане, а в частта му за разпределение на местата може да има промени. Приемането на нови партньори ставало само при взаимно съгласие, добави Зеленогорски. Политическо самоубийство било да се твърди, че това, което се прави не е прозрачно и ясно, заключи Москов. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5226 |16.02.2009 Нямало "теч" по делото на М. Мургина . 24| 11515 |10.02.2009 Сирене от сухо мляко? Нямало проблем! . 9| 4946 |07.01.2009 Съвсем без хляб нямало да останем, цената му обаче ще расте . 27| 5041 |19.12.2008 Място за стари лидери в новия отбор на десницата нямало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads