Реклама / Ads
2| 3794 |30.05.2023 НОВИНИ

Николай Стайков: ”Осемте джуджета” е мрежа за нерегламентирано, паралелно влияние в съдебната система

.
Николай Стайков от Антикорупционния фонд разказва за схемата ”Осемте джуджета” Източник: БГНЕС
”Променят се времената, от три седмици имаме съвсем различна ситуация в прокуратурата.” Това каза Николай Стайков от Антикорупционния фонд в предаването ”Лице в лице” на БТВ.
 

"Осемте джуджета не е само един ресторант, а е един казус. Осемте джуджета е една мрежа на влияние. Нека да го кажем ясно - корупцията в една система става през мрежа от хора.

 

Това, за което имахме подозрения, а после и свидетелски показания, е че в ресторант "Осемте джуджет"а  е мрежа за нерегламентирано, паралелно  влияние в съдебната система, което влияе на средно и на високо ниво в прокуратура, следствие и съдебна власт. С това интервю бяха верифицирани нашите подозрения". Това заяви Стайков.

 

"В момента имаме глас, който разказва отвъртре - това е интервюто на Любена Павлова, съпруга на известния с прякора Пепи Еврото. Виждаме, че и хората, които преди са отказвали да говорят, се променят. Тя се отзова на нашата покана да говори", отбеляза той.

 

По думите й, това е тържище, където се събират хора, които търсят алтернативно правосъдие и хората, които могат да им го представят. Става въпрос не само за пари, но и за влияние.

 

Той припомни времето преди управлението на ГЕРБ, когато е бил изнудван тогавашен директор на Булгартабак.. Това са схеми, които съществуват още от 90-тте години на миналия век, отбеляза Стайков.

 

По думите му, Иван Гешев многократно е ходил там. Той е много близък с Пепи Еврото. Едно от делата, което се държат на трупчета е "Осемте джуджета".

 

Статистиката, която показва прокуратурата за борбата с корупцията, ако видим само върха на пирамидата, по високите етежи на властта, то тенденцията е на повишаване на случаите. Това е диагноза на политически зависими институции.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4029 |28.05.2023 Войната Сарафов - Гешев продължава. Кой и защо снимал зам.-главния прокурор в ”Осемте джуджета”? . 7| 2996 |25.05.2023 Проф. Николай Радулов: В рамките на месец Гешев ще си отиде . 27| 3126 |23.05.2023 Ексминистър Николай Събев с извинение за провалената промяна . 13| 3499 |23.05.2023 Проф. Николай Радулов: Цялата тирада на Гешев е пазарлък, за да го оставят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads