Реклама / Ads
0| 3103 |29.03.2022 НОВИНИ

Николай Василев: Правителството изхарчи нови 9 млрд. за 9 работни дни. За какво?

.
Николай Василев
„Правителството на Кирил Петков, което дойде в средата на декември на власт, за 9 работни дни изхарчи нови 9 милиарда лева и до ден-днешен не знам за какво. Много пъти съм питал за какво са изхарчени. Ако ги попитаме за какво, те отговарят по следния начин: парите са за социални разходи, пенсии, енергийни помощи, но няма цифри. 4,1 милиарда за обща издръжка на администрацията, но държавата харчи много по-малко за това. Няколко милиарда се губят.
 

Социалистите казаха, че са отишли за социални разходи. Моята прогноза е, че някой ден когато се разбере точно за какво са отишли, ще разберем, защо не са искали да кажат сега“.

 

„Постоянните актуализации говорят за несериозност, липса на професионализъм и изцяло погрешна идеология. В момента ни управляват хора, които искрено вярват, че колкото повече пари харчим, колкото по-големи заеми вземаме, по-големи дефицити реализираме, толкова по-добре за икономиката и държавата. Това е все едно да имате един член на семейството, който ви казва, че колкото повече потребителски кредити вземем, колкото по-бързо ги изхарчим, толкова по-щастлива ще бъде фамилията. Отговорът е точно обратното“, обяснява Василев пред БГНЕС.

 

„Нещата в държавата трябва да се случват с много по-голяма скорост. Не виждам цялостната визия за управление на държавата. Цялата икономическа политика няма визия, всички икономически ходове са погрешни. Например: мораториумът върху цените на тока и водата без да е ясно какво следва; министерството с гръмкото име на икономиката и индустрията, което нищо не е направило за тях, а единственото, с което се занимава е борбата със спекулата и др. Сега ще заплашим държавната енергетика, за да купи зърно. Другият път очаквам БДЖ да купи олио. Правителството също така трябва да бъде подкрепяно за позитивните неща, които има намерение да направи: съкращаване на администрацията; оптимизиране на университетите; да сме по-активни в НАТО; подкрепям инвестицията от 1 млрд. евро на една компания, която неправилно е нарочена, че работи с руски капитали“, казва още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3113 |28.03.2022 Ваня Григорова: Правителството да наложи таван на цените на стоки от първа необходимост . 0| 4693 |27.03.2022 Асен Василев: Няма натиск върху Самуилов от “Инса Ойл”, имал съм предишна среща с него, не сега . 0| 3087 |27.03.2022 Николай Денков: Близо 100 укрански деца са записани в български училища, имаме готовност за 63 000 . 0| 3085 |27.03.2022 Проф. Николай Радулов: Опитваме да създадем нормална прокуратура и да сменим Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads