Реклама / Ads
0| 4462 |14.06.2022 НОВИНИ

Нова българо-американска компания влиза на българския и на Балканския енергиен пазар

.
Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни продукти Insa Oil и американската компания за развитие на стратегически енергийни инвестиции Focal Point Energy (FPE), създадоха съвместната компания: INSA OIL INC SA. Капиталите в новото дружество са разпределени поравно (50/50).

Целта на партньорството между Focal Point Energy и Insa Oil е да се разшири обхвата на дейността на Insa Oil, на Балканския полуостров, както и да се обогати и разнообрази съществуващото портфолио от рафинирани продукти, които се предлагат на пазара.

Съвместното предприятие ще работи активно за разработване на нови проекти за добив на чиста, зелена енергия в целия регион.

 

“С нетърпение очакваме да започнем работа заедно. Това е стъпка към реална диверсификация, която ще отключи потенциала на енергийния пазар в България и региона“, каза Георги Самуилов-президент на Insa Oil. „Сигурен съм, че това ще бъде високо оценено от клиентите ни, както на пазара на едро, така и на пазара на дребно. От друга страна като следваме актуалната тенденция за преминаване към алтернативни източници на енергия в нашия регион, съвместната ни компания ще помогне за позиционирането на Insa oil Inc., като лидер на пазара на Балканския полуостров“.

 

Освен в рафинерията на Insa Oil в нашата страна, новото дружество Insa Oil Inc. ще подпомогне развитието на новия завод за производство на биоетанол. В близко бъдеще българо-американската компания ще развива и проекти за добив на зелена енергия, които не само ще покриват необходимостта от захранване на рафинерията, но и ще бъдат фактор на българския енергиен пазар. През последната година тази тенденция в развитието става устойчива практика за много от петролните компании и рафинерии в световен мащаб. Insa Oil Inc. планира да инвестира в традиционни и във възобновяеми енергийни източници на целия Балкански полуостров.

 

„Ние обединихме най-доброто от двете дружества – техническия опит, висока степен на експертиза и решителност за действия на Focal Point Energy и успешния оперативен модел на Insa Oil. Всичко това е мощната формула за успех на новото дружество. Нашето партньорство е основано на споделените ценности и общата мисия на двете компании“, каза Винс Тровато - изпълнителен директор на Focal Point Energy. „Това съвместно предприятие ще играе съществена геополитическа роля в диверсификацията на източниците на гориво в региона на Балканите, а това е ключова цел, както на Съединените щати, така и на нашите партньори в Европейския съюз“. В Борда на директорите на Insa Oil Inc. ще се включат представители на американската и българската компании. Те са специалисти с висока степен на експертност в развитието на
енергийните пазари в САЩ и в България, което е гаранция за успеха на проекта на Балканския полуостров.

 

Focal Point Energy

 

Focal Point Energy е инвестиционна компания базирана в САЩ. Тя е специализирана в консултиране на сделки в областта на енерегетиката, разработване и развитие на проекти в енергийния и инфраструктурния сектор. Фирмата фокусира дейността си върху разработки в целия енергиен спектър, от възобновяема енергия до традиционни енергийни инвестиции в стратегически области и пазари. Изпълнителен директор на Focal Point Energy е Винс Тровато, бивш високопоставен служител на Министерството на енергетиката на САЩ. За повече информация посетете https://focalpoint.energy.

 

Insa Oil

 

Инса Ойл е водещ български производител и дистрибутор на петролни продукти. Insa Oil управлява втората по големина рафинерия в България. Модерното съоръжение е разположено в гр. Белозем, близо до Пловдив. Компанията оперира средно с 1 000 000 метрични тона гориво на годишна база. Тя има над 200 клиенти- частни и държавни фирми в България. Освен рафинерията, Insa oil управлява верига бензиностанции в цялата страна. За повече информация посетете https://insaoil.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2615 |14.06.2022 Йорданова: Изпълнителната власт действа с пълна скорост, докато НС не реши друго . 0| 5508 |14.06.2022 Бившият разузнавач Маломуж: Ще започне ли Путин нова офанзива срещу Киев? . 0| 2529 |14.06.2022 Новата КПКОНПИ ще може да се оглавява и от бивши агенти на ДС . 0| 7947 |13.06.2022 Полина Паунова: Слави Трифонов не каза какво следва. Очевидно започва търговия за кабинет!
Реклама / Ads