Реклама / Ads
0| 6380 |16.04.2007 НОВИНИ

Нови булки, нов късмет в екипа на Първанов

.
Президентът Георги Първанов ще представи екипа на президентската администрация. Двама професори и двама доценти са мозъчният тръст . За втория си мандат държавният глава ще разчита повече на външни съветници, отколкото на постоянно назначени секретари.
 
 снимка Вяра Йовева
Президентът Георги Първанов ще представи екипа на президентската администрация за втория си мандат. Двама професори и двама доценти са мозъчният тръст на икономическия екип, отбелязва пресата тази сутрин. През следващите пет години държавният глава ще разчита повече на външни съветници, отколкото на постоянно назначени секретари според вестник "Стандарт". Ген. Никола Колев ще бъде представен като началник на кабинета, Румен Марков - като секретар по сигурността, и Емил Вълев - като външнополитически секретар. Те вече заемат тези постове. Първанов ще обясни функциите на назначения преди седмица червен депутат Бойко Радоев, който ще отговаря за връзките с парламента. Говори се, че юридическият екип да бъде попълнен от Невин Фети.
От ДПС предлагаха младата юристка като член и на комисията по досиетата. Очаква се правният съвет на държавния глава да бъде оглавен от Сашо Пенов, който в момента е член на екипа на президента. Той е доцент по финансово право в СУ. В първия мандат шефове на съвета бяха сегашният главен прокурор Борис Велчев и конституционният съдия Пламен Киров.
След като миналата седмица икономическият съветник проф. Димитър Иванов обяви, че е подал оставка, очаква се водеща роля в изготвянето на икономическия доклад на президента да играе проф. Димитър Димитров, шеф на Иконо-мическия институт на БАН. Сред съветниците, които ще работят по документа, е и бившият депутат Венцеслав Димитров. В екипа на Първанов ще бъде и членът на ИБ на БСП Катя Николова. Източници от "Позитано" 20 уточниха, че Николова няма да бъде на щат при държавния глава и ще запази мястото си в червеното ръководство.
Хората на президента ще направят и младежка политическа академия. Училището за кадри на властта ще конкурира школата за подготовка на политици от БСП, оглавявана от зам.-шефа на партията Ивелин Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 100 |23.04.2024 6 кг кокаин, скрит в тайник на камион, са открили митничарите на ГКПП "Калотина" /видео/ . 0| 81 |23.04.2024 Ваксината срещу коклюш ще бъде прилагана по-рано . 0| 143 |23.04.2024 МВР дължи отговори за ареста на Димитър Стоянов, с оглед разследванията му около вътрешния министър . 0| 247 |23.04.2024 "Софийска вода": Нови съоръжения оптимизират пречистването на отпадъчните води в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads