Реклама / Ads
1| 3077 |30.12.2022 НОВИНИ

Ново високо признание за българския ръгби спорт

.
Българският ръгби спорт получи ново признание. Председателят на родната федерация Атанас Зафиров бе отличен със сребърния медал за заслуги на Rugby Europe за дейността и работата му по развитието и утвърждаването на играта в Европа. Отличието му беше връчено на 104-то годишно заседание на Генералната асамблея на Rugby Europe в Париж от президента на европейската федерация Октавиан Морариу.
 

„Това е голяма чест за мен. Посвещавам тази награда на всички  състезатели, треньори, на спонсорите на отбора, на моите колеги от федерацията, на верните ни фенове. Тя е за тях! Това е престиж, не само за нас, а и за цялата ни държава. Казаха се много добри думи за България и съм горд, че шефовете на европейските федерации виждат и оценяват огромния скок в  развитието на българското ръгби в международен план”, сподели от Париж Атанас Зафиров. 

 

Отличието за г-н Зафиров е поредното постижение на целия български ръгби спорт, който изпраща една изключително успешна година.

 

Българският национален отбор по ръгби, под ръководството на френския специалист Ромен Балмис, спечели всички свои мачове през годината – незапомнен успех в историята на този спорт у нас.

 

За периода от 2018 г. досега отборът се изкачи се изкачи с 35 места в световната ранглиста и в  момента оглавява класирането в Конференция 1 Юг на Rugby Europe. Победителят в конференцията ще играе през 2024 г. на ниво „Трофи” (второто по сила на Стария континент) и ще участва в квалификациите за Световната купа през 2027 г.

 

В началото на ноември, Българската федерация по ръгби обяви, че продължава и разширява партньорството си с WINBET, като логото на компанията вече ще украсява фланелките на националните отбори по ръгби мъже и жени. Постигнатото споразумение бе логично продължение на отношенията между двете страни след чувствителния напредък, който отбелязаха българските национали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3640 |30.12.2022 Лекарска грешка? Защо млад мъж почина в болница във Велико Търново? . 2| 3195 |29.12.2022 WINBET отново с отличие от Българската федерация по мотоциклетизъм . 3| 3248 |26.12.2022 Проф. Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново . 20| 5329 |25.12.2022 На 25.12.1991 г. се разпада СССР. Пожари и взривове предшестват смъртта на комунизма – днес отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads