Реклама / Ads
8| 5090 |23.02.2008 НОВИНИ

Офицер Нанси Макилдауни ще е новият американски посланик в София

.
Нанси Макилдауни най- вероятно ще е новият посланик на Съединените американски щати в България.Това съобщава пресслужбата на Белия дом. Такива били намеренията на президента Джордж Уокър Буш.
 
Г-жа Нанси Макилдауни е дългогодишен служител на дипломатическата служба на САЩ, пише в съобщението. В момента е заместник посланик на Вашингтон в турската столица Анкара. Преди това е работила в американската мисия в Азербайджан.

Макилдауни е заемала поста директор по Европейските проблеми в Националния съвет за сигурност към президента на САЩ. Това е институцията, която координира 49-те разузнвателни служби на пряко подчинение на президента, коментират запознати.

Дипломатката от кариерата е завършила с отличие New College и Columbia University. След това е специализирала в Националния университет за отбрана. Завършилите НУО и работещи в системата на дипломатическите отношения обикновено получават офицерски звания от Централното разузнавателно управление или от Военното разузнаване, твърдят наши дипломати.

Белият дом обаче не съобщава къде ще бъде преместен сегашния посланик на САЩ в София Джон Байърли. Не се оказаха вярни писанията в наши медии, че именно той ще е новият посланик на Вашингтон в Москва. Байърли може да бъде отзован в САЩ, тъй като администрацията на Буш не е доволна от активната приятелска позиция на властта в София към Кремъл, смятат наблюдатели. Освен това Вашингтон смята, че не е била представена достатъчно категорично позицията на САЩ спрямо корупцията в политическите среди и организираната престъпност в България.

Байърли е един от най-интелигентните дипломати, оглавявали мисията на Вашингтон в София през последните десетилетия, категорични са служители на Външно. Той познавал в детайли българската действителност и бил много точен в анализите за случващото се у нас.

img_4594.jpg
 снимка Вяра Йовева

Н.пр. посланик Джон Байърли: „От американски инвеститори знам, че определени министерства искат рушвети за реализацията на проекти. Заради корупцията чужденците не инвестират в България ". 

„Когато гражданите смятат, че подкупът на длъжностни лица е нормален начин за работа или че правосъдие може да се купи - корупцията ще процъфтява на всички нива". 

„Проблемите на съдебната система в България засягат пряко САЩ".

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5384 |23.12.2007 Иван Костов: Програмата и новият десен проект на ГЕРБ са популистки . 3| 5250 |19.11.2007 Новият шеф на „Шалом” сочи вината на българските власти за депортирането на 11 343 евреи . 3| 4968 |14.11.2007 Историкът Иван Илчев е новият ректор на Алма матер . 1| 10983 |05.11.2007 Затлъстяването – новият бич за здравето на децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads