Реклама / Ads
100| 8739 |06.08.2013 НОВИНИ

Огнян Минчев: Няма по-арогантно управление от това на БСП!

.
Огнян Минчев Източник: Булфото
Опитът за закриване на НЦИОМ не е просто и само политическа репресия, тя е и комерсиална. Зад това съвършено необосновано решение на парламентарното ръководство стои желанието да се разправиш със специалисти и експерти, които отказват да бъдат слуги.
 

Това заяви пред БНР политологът Огнян Минчев. БСП и манталитетът, който стои в основата на БСП, не признава нищо друго, освен йерархия на господари и слуги, но зад репресията върху НЦИОМ стоят и нечистите цели на този социологически картел, който на практика в момента полива собствените си колеги от НЦИОМ с помия, праща им одит и ги цапа в публичното пространство, коментира разгневен Минчев.

Поредица от политически уволнения и политически назначения, сред които аз бих откроил разправата с НЦИОМ, защото той не е политическо звено, той не е и административно звено. По своята същност той е една институция, която е съпоставима с обществените медии. Институция, която в продължение на 5 или 6 парламентарни мандата остана устойчива, остана успешно балансираща между различните политически сили.

Хората в НЦИОМ успяха да запазят достойнство, запазиха почтеност и въпреки всички неизбежни компромиси НЦИОМ през последните 15 години се утвърди като институция, на която може да се разчита, която е коректив на всички опити в българската социология, в частност в изучаването на общественото мнение, да се преследват нечисти комерсиални цели.

Минчев подчерта, че заплащането на анкетьорите е сред най-мизерните в България. Да се гледат хонорарите на анкетьорите е невероятна низост от страна на хора, които живеят охолно, и особено от страна на хора, които превърнаха социологията и лъжата чрез социологията в източник на доходи за строителство на яхти и голф игрища.

Намеквам за няколко социологически агенции, които са формирали картел и които се стараят да разчистят всички социолози от терена, които работят почтено, за да могат да продължат да смесват социологията с политическия пиар, да лъжат безогледно за обществените ориентации и да получават пари за това. НЦИОМ им е трън в очите от 15 години. Това не е първият опит за затварянето му.

В момента тази безогледна власт се опитва да разчисти всичко около себе си, което може да съхрани и грам почтеност в своята работа, защото почтеността в работата на сътрудниците на парламента и на всички останали държавни институции никак не ги устройва.

Управляващите знаят, че са дошли за кратко на власт и всеки ден е като за последно, поради което всички апаратчици трябва да се сложат на подходящите места, държавата да бъде обрулена. Никой не може да управлява по-лошо от БСП и никой не управлява по-арогантно от БСП.

Според политолога професионалният кодекс на служителите в дипломатическата служба е поредният опит за опартизаняване на службата.

Минчев изказа мнение, че решение на президента за вето на актуализацията на бюджета би било навременно: Няма никаква логика в това да взимаш заеми, за да финансираш една социална система. Хората, които ще получат някакви грошове утре, ще трябва да ги връщат с лихвите в други ден, а и не само това, което са получили, а и големите пари, които ще бъдат разграбени от този заем.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5138 |02.08.2013 Владимир Левчев: Септември протестите няма да бъдат „спокойни и красиви" . 9| 6186 |02.08.2013 Шефът на "Ораново" няма да подава оставка . 38| 4719 |01.08.2013 Чобанов успокоява: Няма опасност от гръцки или испански сценарий . 93| 6511 |01.08.2013 Борисов: Демократичен начин за сваляне на кабинета няма; хората баялдисаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads